ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 30/12/2021
La proposta de pressupost del govern municipal per al 2022 no compta amb el suport dels grups de l'oposició
Els comptes queden rebutjats en comptar amb 11 vots negatius de Movem, Esquerra, Ciutadans i CUP, i 10 positius, de Junts per Tortosa i PSC
El ple extraordinari de l'Ajuntament de Tortosa d'este dijous 30 de desembre ha rebutjat el projecte de pressupost municipal per al 2022. Els comptes només han rebut 10 vots a favor dels dos grups que conformen el govern municipal (Junts per Tortosa i PSC) mentre que els 11 vots restants de Movem Tortosa, Esquerra, Ciutadans i la CUP han sigut contraris a l'aprovació.

El pressupost presentat ascendeix a 75,8 M€ per al conjunt de societats municipals, dels quals 34,4 M€ corresponen a l'Ajuntament. Un pressupost tècnic, que només actualitzava les partides de l'anterior pressupost aprovat al 2019, per a adaptar-les a la realitat que marca el 2022. Amb una major dotació per a l'atenció social i l'àmbit de la salut. Sense la previsió de grans obres, amb uns recursos que es concentren únicament en actuacions d'arranjament a la via pública, supressió de barreres arquitectòniques i camins. Amb més recursos per a l'àmbit cultural i econòmic, entre els quals els 400.000 euros per a la reedició dels Bons Tortosa. Que no preveia la concertació de nous préstecs, i a la vegada seguia reduint l'endeutament en gairebé 4 M€, que situaria el deute viu en el valor més baix, en térmens reals, des de la dècada dels 80, ha detallat l'alcaldessa, Meritxell Roigé.

Els grups de l'oposició han argumentat la seua negativa al pressupost apuntant que no s'hi han tingut en compte la majoria de les propostes que havien fet arribar al govern en les nombroses reunions que han dut a terme durant les setmanes prèvies.

La no aprovació del pressupost suposa, entre altres coses, que l'Ajuntament de Tortosa no podrà incorporar per a l'any que ve els majors ingressos previstos, corresponents a una major aportació dels tributs de l'Estat i, també, als impostos que es deriven de les noves implantacions econòmiques dels últims mesos al municipi. En total, 3,8 M€ que queden immobilitzats i que afloraran amb el romanent pressupostari de l'exercici 2023, moment en el qual només es podran utilitzar per a amortitzar el deute bancari. Esta era una de les idees que l'alcaldessa ha insistit a recordar durant la sessió, apel·lant als grups municipals que fessen possible aprovar els comptes per a poder disposar d'estos recursos: "la necessitat que provoca la pandèmia la tenim ara, en este moment. És ara quan ens cal poder aprofitar estos majors ingressos amb l'aprovació d'un pressupost, i posar-los a disposició de la ciutadania a través dels serveis que prestem com a Ajuntament. Recursos que ens han de servir per a atendre les necessitats socials que se'n deriven, i contribuir a reactivar l'economia", ha subratllat l'alcaldessa.

A la conclusió, Roigé ha avançat que el govern municipal seguirà treballant per fer possible l'aprovació d'un pressupost, que permeta aprofitar estos majors recursos en el context actual.