ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 03/12/2021
11 escoles del municipi prendran part al 'Cantem Tortosa', un esdeveniment coral amb fins a 250 veus a l'escenari
Juntament amb els escolars, hi participaran cors i corals de la ciutat, la Banda Municipal de Música de Tortosa i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries
El proper dissabte 11 de desembre, i formant part dels actes que acomiadaran l'any en el qual Tortosa ha estat Capital de la Cultura Catalana, el Pavelló Municipal de Ferreries acollirà la celebració de 'Cantem Tortosa', una cantada coral en la que hi prendran part escoles, corals i cors del municipi, així com també la banda Municipal de Música de Tortosa i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

El regidor de Cultura, Enric Roig, ha presentat aquest esdeveniment musical acompanyat de Mar Lombarte, directora dels Cors LaBinota i coordinadora d'aquest projecte participatiu. Roig ha destacat la importància de que, per primera vegada, es celebre un concert coral d'aquestes dimensions a Tortosa, en el qual, en el seu punt àlgid, poden trobar-se fins a 250 veus damunt de l'escenari: "en temps de pandèmia -ha dit el regidor- la cançó 'Tortosa', himne de la capitalitat cultural de la nostra ciutat en aquest any 2021, es va haver de gravar separadament. I ara, en una clara aposta per apropar-la a la ciutadania, sobretot als més petits, hem volgut donar-li una dimensió coral i poder viure un esdeveniment coral de gran magnitud".

Per la seva banda, Mar Lombarte ha expressat que "amb l'himne 'Tortosa' com a eix principal, s'ha buscat un repertori complementari basat en cançons adequades al voltant del mateix, i pensades per a cors mixtes, per a cor infantil, amb la veu d'Artur Gaya com a solista, i acompanyats pels Quicos i per la Banda Municipal de Música de Tortosa". Amb tots aquests elements, ha continuat explicant Lombarte, es va triar aquest repertori per als nens i nenes de l'escoles amb el suport d'una guia didàctica feta per Josep Ollé, i que els infants han pogut, durant aquest any, cantar i assatjar a les escoles. Així, el concert començarà amb la participació dels escolars, que cantaran dos nadales, 'Ara és Nadal' i 'Estimo el Nadal'.

Les escoles participants són 11: Sagrada Família, IES Ramon Mangrané de Jesús, Consolació, La Mercè, Remolins, Teresià, Divina Pastora de Vinallop, Escola de Ferreries, Saba Verda International School, Temple, i els Reguers. Pel que fa als cors mixtes, s'ha buscat un repertori que ja estava al programa de la Banda Municipal, i que inclou 'La Gran Jota Tortosina', una cançó tradicional del territori com és 'Sant Josep va a buscar foc', i les populars 'Jotes de Picadillo'. Els cors i corals que hi prendran part seran Cor Tyrichae, Cor Flumine, Vent de Dalt, l'Orfeó Tortosí, Cor LaBinota, Músiques de la Terra, i Cor Arts. Finalment, es cantarà l'himne 'Tortosa' amb la participació del públic assistent.

Aquesta cantada coral serà d'entrada lliure i gratuïta fins a completar l'aforament, i tindrà lloc el proper dissabte 11 de desembre, a les 18.00 hores, al Pavelló Municipal de Ferreries.