ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 07/10/2021
L'alcaldessa de Tortosa presenta una inversió industrial milionària que generarà més de 180 llocs de treball directes
La multinacional austríaca Kronospan, amb més de 40 plantes a tot el món, s'ubicarà en una parcel·la de més de 25 hectàrees del polígon Catalunya Sud
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha anunciat este dijous una important implantació industrial que s'ubicarà al municipi: es tracta de Kronospan, empresa líder mundial en la fabricació i distribució de taulers de fusta, amb més de 40 factories distribuïdes arreu del món. Els treballs per fer possible esta implantació industrial van començar fa més d'un any i han comportat moltes reunions: des de l'Ajuntament de Tortosa s'ha agilitzat tota la tramitació necessària per fer possible la inversió i s'està treballant per ajustar el planejament urbanístic per poder posar a disposició de l'empresa tots els terrenys que necessiten per fer viable l'operació.

Este matí, l'alcaldessa, juntament amb el conseller d'Empresa, Roger Torrent, i el director general de Kronospan a Espanya, Javier Macicior, han presentat els detalls que comporta la inversió: l'empresa té previst destinar més ed 200 milions d'euros a la construcció de la planta, que ocuparà 25,6 hectàrees de terrenys al polígon industrial Catalunya Sud de Tortosa. Això generarà la creació de 185 llocs de treball directes, una vegada estiga en funcionament la planta, i es calcula que, per cada lloc directe, se'n generen gairebé 10 d'indirectes, amb la qual cosa la xifra seria superior als 1.500 llocs de treball vinculats amb la producció principal.

Durant la presentació, Meritxell Roigé ha detallat com s'ha fet possible esta important inversió per a la ciutat i per al territori. Segons ha recordat, "la prioritat del govern de Tortosa durant este mandat és el de propiciar la creació d'ocupació, com la que ja es va fer possible amb la implantació de Florette al mateix polígon Catalunya Sud". A més a més, ha assenyalat que, per la tipologia d'activitat de Kronospan, es podran generar diversos llocs de treball de perfil molt qualificat, amb la qual cosa s'afegirà encara més un valor afegit al teixit productiu de Tortosa.

L'activitat industrial de Kronospan es basa en l'economia circular i el reciclatge de matèria primera. "Aquests són objectius que des de Tortosa compartim com a ciutat verda que treballa pels Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030", ha assenyalat l'alcaldessa.