ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 05/10/2021
Tortosa du a terme una recollida solidària popular per als afectats pel volcà de la Palma
La crida fa referència especialment a productes d'higiene personal, material de protecció, material escolar i menjar per a persones celíaques
Gent de Tortosa s'han organitzat per dur a terme una recollida de materials per a ajudar a les persones de l'illa canària de la Palma que s'han vist afectades per l'erupció del volcà, algunes amb la pèrdua de casa seua. La iniciativa va sorgir des del grup de Facebook No ets de Tortosa si no has... i diverses persones s'han agrupat per dur a terme la recollida. L'Ajuntament hi col·labora amb una part de la logística: amb la cessió juntament de l'Associació de Veïns del 13 de Gener i Horta del local municipal de les antigues escoles del Grup El Temple, i també amb el transport de les mercaderies des d'este punt fins a l'oficina de Correus, des d'on sortiran en direcció a la Palma. Així mateix, el consistori ha fet una donació de 3.000 mascaretes i de més d'un centenar d'ulleres de protecció, dos dels materials que formen part de la crida.

Des de l'organització de la recollida, en contacte amb el Cabildo insular, assenyalen que la crida fa especial referència a aquells objectes i elements de primera necessitat que formen part del dia a dia de qualsevol persona, i que en alguns casos han perdut per complet. Això fa referència a productes d'higiene personal (compreses,...), productes per a bebès, material escolar, menjar per a persones celíaques o pinso per a mascotes. En canvi, apunten que la recollida de roba per a persones adultes està coberta, i que, en tot cas, sí que poden ser d'utilitat peces de roba per a nadons, infants i xiquets.

La recollida es du a terme durant tota esta setmana i té com a punt central a les antigues escoles del Grup El Temple. L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada de la regidora de Serveis Socials, el regidor de Serveis i el regidor del barri del Grup El Temple, van acompanyar el grup de voluntaris dimarts a la tarda. Roigé va remarcar el caràcter solidari de la ciutadania de Tortosa, que ara es torna a demostrar, i va fer una crida a totes aquelles persones que vulguen col·laborar perquè hi facen les aportacions que puguen.