Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 30/06/2021
En marxa, les obres per ubicar la font de la plaça de l'Ajuntament al parc Teodor González de Tortosa
La instal·lació es du a terme a una zona destacada, situada entre el passeig central del parc i l'avinguda de la Generalitat
Esta setmana han començat els treballs per a la col·locació, al parc Teodor González, de la font que estava situada a la plaça de l'Ajuntament de Tortosa. La nova ubicació se situa en una zona destacada del parc, al costat del passeig central, fet que farà que es puga veure tant des de diversos punts del parc com des de l'avinguda de la Generalitat.

En primer lloc, l'actuació suposa la construcció del vas que contindrà l'aigua i, una vegada finalitzada esta fase, es procedirà a situar les peces que conformen el revestiment exterior de la font.

L'actuació es du a terme de manera conjunta entre l'Ajuntament de Tortosa i Aigües de Tortosa, que seran els encarregats de fer la instal·lació hidràulica que permetrà funcionar els brolladors. En este sentit, hi haurà un doble circuit hidràulic: un, serà l'encarregat de fer anar el brollador central i, l'altre, els brolladors laterals. A més hi haurà dos bombes submergibles independents i un sistema de filtració i de desinfecció de l'aigua, que actuarà de manera contínua. En total, l'actuació tindrà un cost de 72.000 euros.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha visitat este matí els treballs, acompanyada del regidor de Serveis, Domingo Tomàs, i el cap de servei d'Aigües de Tortosa, Manel Rillo. Roigé ha apuntat que la instal·lació de la font al parc Teodor González se suma a les actuacions de millora que s'estan duent a terme al parc, entre les quals ja s'han fet la renovació del drenatge, la reposició del sauló o la renovació dels parcs infantils, entre d'altres. Així mateix, l'alcaldessa ha recordat que el pressupost municipal destinarà durant els pròxims mesos 225.000 euros a ampliar l'arbrat i la jardineria al parc, per potenciar-lo encara més com a espai verd de referència.