Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Translation

Nota de premsa

Publicat el 21/07/2021
Tortosa renovarà divendres les bases per a les subvencions a les associacions de veïns i a les entitats esportives
El ple extraordinari també ha de formalitzar l'operació que permetrà Aigües de Tortosa a dur a terme la renovació de la canonada fins al dipòsit de Santa Clara
L'Ajuntament de Tortosa durà a terme, divendres al matí, una sessió plenària extraordinària avançada a la corresponent de l'agost. L'ordre del dia inclou l'aprovació de les noves bases que regulen les subvencions per a que les associacions de veïns i les entitats esportives puguen dur a terme les seues activitats. Les bases inclouen una novetat, que vol millorar la gestió de les aportacions: les entitats podran rebre el 50% de l'import una vegada els hi hagen atorgat i, l'altra meitat, una vegada hagen realitzat l'activitat subvencionada.

El ple també sotmetrà a votació l'autorització d'endeutament a l'Empresa Municipal de Serveis Públics SL, perquè puga dur a terme una important actuació de millora en l'eficiència de la xarxa de subministrament d'aigua. Concretament, Aigües de Tortosa ha de renovar la canonada que connecta el dipòsit situat al barri de Santa Clara amb el punt de captació del parc Teodor Gonzalez. Una operació que suposarà un import de 350.000 euros.

De la mateixa manera, té previst aprovar els preus públics per als espectacles de la programació estable del Teatre Auditori Felip Pedrell. Com a novetat, es recuperen els abonaments després que l'any passat no es puguessen oferir per la pandèmia. A més, es mantenen els descomptes als col·lectius de jubilats, i la destinada al públic de menys de 25 anys, que pot accedir als espectacles amb entrades a 6 euros.

L'ordre del dia inclou la proposta d'acord d'aprovació provisional de la modificació puntual del POUM per preveure la construcció d'una infraestructura de pas sobre l'Ebre. L'abril passat se'n va aprovar la modificació inicial, donant compliment al requeriment fet per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) que instava a fer esta modificació del planejament urbanístic davant del projecte de la Generalitat per retirar el monument a la Batalla de l'Ebre. Una vegada finalitzat el termini d'exposició sense que s'hi hagen presentat al·legacions, ara el ple ha de fer l'aprovació provisional perquè siga posteriorment la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre qui en faça l'aprovació definitiva. La modificació del POUM té com a objectiu dibuixar sobre el planejament la possibilitat de restituir l'origen de la pilastra com a suport de l'antic pont de la Cinta.