ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 08/02/2023
L'Ajuntament de Tortosa envia ajuda humanitària a Turquia i Síria després dels dos terratrèmols de gran magnitud
L'alcaldessa ha explicat que s'ha prioritzat l'enviament de roba d'abric per tal de fer front també a l'onada de fred que s'està vivint a la regió
Dos terratrèmols de gran magnitud van sacsejar Turquia i Síria el passat 6 de febrer, deixant més de 5.000 morts i 20.000 ferits a la regió, que a més es troba en plena onada de fred. L'Ajuntament de Tortosa ha adquirit diferents productes de primera necessitat per enviar-los al consolat de Turquia a Barcelona, qui ho faran arribar a l'epicentre de la tragèdia. Es tracta d'una trentena de matalassos, roba d'abric i diferents caixes d'Equips de Protecció Individuals (EPIs), entre d'altres productes.

Per a l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, "era imprescindible aportar el nostre granet d'arena per ajudar a les famílies que ho han perdut tot". I és que la ciutat de Tortosa ha estat sempre solidària davant fets com aquests, tal i com es va demostrar fa uns mesos amb la recollida de material per enviar a Ucraïna o amb l'erupció del volcà de La Palma. "Davant aquesta situació ningú pot quedar al marge, tenim molt present el patiment d'aquestes persones i Tortosa hi hem de col·laborar", ha argumentat l'alcaldessa, qui ha detallat que "seguint les recomanacions del consolat hem prioritzat l'enviament de roba d'abric per tal de contribuir a fer front també a l'onada de fred que s'està vivint a la regió".

La tramesa d’aquests materials respon a una crida feta per l'Ambaixada de Turquia a Madrid i pel consolat a Barcelona, amb qui l'Ajuntament de Tortosa s'ha posat en contacte, per tal de proporcionar, quan abans millor, assistència humanitària a les persones afectades per aquesta tragèdia a Turquia i Síria.

Tortosa, Terres de l'Ebre, 8 de febrer del 2023