ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 06/09/2022
Tortosa inicia el curs escolar amb dos noves llars d'infants municipals, als pobles dels Reguers i de Vinallop
Les dos escoles bressol arranquen amb nou alumnes, que poden créixer durant tot el curs, una xifra que dona continuïtat i embranzida als centres
Este dimarts, 6 de setembre, ha començat oficialment a Tortosa el curs escolar. Ho fa un dia després que la resta de territori, atès que el dilluns 5 era festiu al municipi. El curs escolar arriba amb una novetat significativa, com és la posada en funcionament de dos noves llars d'infants municipals: les dels Reguers i de Vinallop. D'esta manera, se sumen a les que ja existeixen als altres tres pobles de Tortosa: a Jesús, Bítem i Campredó.

"Seguim impulsant la descentralització i el reequilibri territorial entre tots els pobles del municipi, dotant de tots els serveis possibles cadascun dels pobles", ha explicat avui l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. "A la vegada, això suposa refermar la continuïtat dels centres i ajudar a preservar el futur de les escoles rurals de Tortosa", ha afegit l'alcaldessa.

Per tal de posar en marxa les dos llars d'infants, l'Ajuntament de Tortosa ha dut a terme durant l'estiu un seguit d'obres d'adequació dels centres. Estos treballs han comptat amb un pressupost de gairebé 30.000 euros. D'esta manera, s'ha condicionat com a escola bressol un espai a l'escola Sant Antoni Abat dels Reguers. A hores d'ara, este centre ja compta amb cinc infants i es preveu que esta xifra vaja augmentant els pròxims mesos: "és una llar viva i per tant podem anar incorporant infants de manera continuada. Tenim constància de famílies del poble que tenen fills que ara encara són molt menuts, però que en poc temps ja els portaran", ha detallat Roigé. De la seua banda, l'alcaldessa pedània dels Reguers, Esther Vidal, ha destacat que "apostar per l'escola és el millor que podem fer pel poble, perquè garantim la continuïtat del centre. Actualment ja podem oferir tots els serveis educatius a menors en edat escolar des de P1 fins a 6è de primària, una cosa que abans no podíem fer", ha dit.

Pel que fa al poble de Vinallop, els treballs durant l'estiu també han permès incorporar millores a l'escola Divina Pastora, abans de poder posar en marxa la llar d'infants. En este cas, el curs arranca amb quatre infants. Es tracta d'una xifra significativa, atès que d'esta manera el centre creix fins a arribar a dinou alumnes en total. "Corríem el perill de perdre l'escola si no disposàvem de prou alumnat i, ara, la posada en marxa de la llar d'infants permet créixer molt i donar continuïtat al centre, al mateix temps que també permet assentar la població a Vinallop", ha assenyalat l'alcalde pedani, José Antonio Estíbalez.

L'alcaldessa de Tortosa i els alcaldes pedanis dels Reguers i Vinallop han agraït especialment la implicació de tota la comunitat educativa dels dos centres, tant a les direccions com als equips docents i també a les famílies, que s'han abocat per tal de fer possible la posada en funcionament de les dos llars d'infants.