ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 25/08/2022
Tortosa habilita un dispositiu de seguretat especial per a previndre situacions d'incivisme durant les festes de la Cinta
La Policia Local i els Mossos d'Esquadra reforçaran la presència als àmbits on es desenvolupen els actes per tal que no es produïsquen alteracions de l'ordre
Un dispositiu de seguretat especial, format per dotacions de la Policia Local de Tortosa i dels Mossos d'Esquadra, vetllarà per tal que les festes majors de la ciutat puguen transcórrer amb normalitat. Este dijous, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el tinent d'alcalde de Seguretat, Fernando Saporta, han donat a conèixer alguns dels aspectes que suposarà este dispositiu. L'alcaldessa ha agraït la col·laboració, una vegada més, tant de la Policia Local com dels Mossos d'Esquadra i ha refermat que l'objectiu és "que les festes de la Cinta siguen un moment en el qual la gent puga xalar i passar-ho bé, per la qual cosa no hi ha lloc per a conductes que suposen molèsties per a altres persones ni tampoc accions incíviques", ha manifestat.

En este sentit, Meritxell Roigé ha explicat que volen evitar que es produïsquen situacions com les viscudes en altres poblacions del territori, on s'han donat casos que han alterat la convivència: "no tolerarem cap actitud que pertorbe l'ordre o que atempte contra qualsevol persona", ha alertat l'alcaldessa.

El dispositiu començarà ja este dissabte, coincidint amb la nit de penyes al pavelló firal, on es preveu que la festa s'allargue fins ben entrada la matinada.

D'altra banda, l'alcaldessa ha recordat que, de manera preventiva, durant les nits de festes també hi haurà un punt lila al parc Teodor Gonzàlez per tal d'atendre possibles casos de violència sexista.

"L'objectiu és que Tortosa siga una ciutat segura en tots els moments i en tots els àmbits, i per això volem que la festa major es duga a terme com ha de ser: amb bon ambient i amb respecte", ha insistit


Mig centenar de denúncies per accions incíviques
L'alcaldessa també ha aprofitat per a agrair la tasca que tant Policia Local com Mossos d'Esquadra estan duent a terme de manera conjunta al nucli antic, davant dels casos d'incivisme que es van detectar les setmanes passades. En este sentit, Roigé ha donat a conèixer que des del principi de l'agost fins a esta setmana s'han aixecat més de cinquanta denúncies. Els motius principals corresponen a molèsties per sorolls o per embrutar la via pública.

Meritxell Roigé ha refermat que "som una ciutat d'acollida i oberta, però volem que tothom es comporte de manera adequada i que siga respectuós, per la qual cosa no hi ha lloc per a les molèsties. No permetrem cap acte incívic: ni al nucli antic ni a cap lloc de la ciutat", ha insistit.