ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 17/05/2022
Tortosa dedica un espai a l'organització internacional Unesco
Divendres es descobrirà la placa d'homenatge, a la plaça dels Dolors
L'Ajuntament de Tortosa i l'Associació Amigues i Amics de la Unesco de Tortosa duran a terme, el divendres 20 de maig a les 19.30 h, l'acte de descoberta d'una placa a la plaça dels Dolors, al nucli antic de Tortosa.

D'esta manera, la ciutat vol fer un reconeixement a l'organització internacional que, des de la seua constitució, l'any 1946, té com a objectiu promoure la col·laboració en educació, ciència, cultura i comunicació arreu del planeta. A més a més, l'homenatge vol subratllar la tasca desenvolupada en esta línia per qui va ser director general de la Unesco entre 1987 i 1999, Federico Mayor Zaragoza, tasca que segueix mantenint a l'actualitat des de diferents vessants, entre els quals, com a president de la fundació Cultura de Pau.

L'Ajuntament i l'Associació Amigues i Amics de la Unesco de Tortosa van començar a treballar en la instal·lació esta placa al 2020, abans de l'esclat de la pandèmia de la covid-19. Es volia fer coincidir l'homenatge amb el 75è aniversari de l'organització. Les mesures preventives per a frenar l'expansió de la malaltia, però, havien impedit que l'acte pogués tindre lloc.

L'acte de descoberta de la placa comptarà amb la participació de l'alcaldessa, Meritxell Roigé, i de la presidenta de l'associació, Consol Sagrera.