ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 23/11/2021
El govern de Tortosa proposa la reducció de més de 987.000 euros de l'endeutament municipal
El ple votarà dimecres una modificació pressupostària per a amortitzar el préstec de la Gumtsa i una operació per al pagament del servei d'hemodiàlisi
L'Ajuntament de Tortosa té previst reduir esta setmana gairebé un milió d'euros de l'endeutament municipal. El govern municipal portarà a un ple extraordinari, previst per a este dimecres, dos punts que permetran seguir rebaixant el deute i seguir avançant en el sanejament dels comptes municipals.

El primer dels punts de l'ordre del dia fa referència a una modificació pressupostària mitjançant la qual l'Ajuntament farà una aportació de 565.000 euros a la societat municipal Gumtsa, per tal que puga fer una amortització anticipada del préstec. Això farà que la Gumtsa puga quedar sense deute.

El segon punt consisteix en una autorització d'endeutament a la societat de gestió sanitària i assistencial de Tortosa (Gesat) per un import de 1.509.036,47 euros. Es tracta d'una operació que permetrà fer front a la liquidació del contracte adjudicat a Fresenius Medical Care SAU per la unitat d'hemodiàlisi. Un pagament que ve marcat per la resolució judicial del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va establir que calia fer el pagament únic per la construcció de l'equipament i licitar per separat la prestació del servei d'hemodiàlisi.

Amb este pagament anticipat, l'operació acabarà suposant una reducció de l'endeutament de 422.363,33 euros sobre la xifra prevista inicialment (1,9 milions d'euros)

Estes reduccions de l'endeutament s'uneixen a les que ja ha fet l'Ajuntament de Tortosa durant el 2021: al juny va fer una amortització anticipada del deute per valor de 3 M€ que, juntament amb les amortitzacions anuals previstes (3,1 M€) ja situaven la xifra de reducció en 6,1 M€. A esta dada, ara caldrà afegir els 987.000 euros de reducció proposades al ple del dimecres per la qual cosa, durant el 2021 l'Ajuntament de Tortosa haurà amortitzat 7,1 M€ de l'endeutament.