Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 02/11/2020
L'alcaldessa de Tortosa celebra el projecte d'ampliació de l'hospital Verge de la Cinta, que inclou un pàrquing
Meritxell Roigé s'ha reunit este migdia amb el director del CatSalut, Adrià Comella, que ha detallat l'alternativa plantejada pel departament de Salut
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, s'ha mostrat satisfeta del projecte que avui li ha donat a conèixer el director del CatSalut, en una reunió a l'Ajuntament. Adrià Comella, acompanyat de la gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre, Mar Lleixà, ha posat al damunt de la taula una nova proposta per a l'ampliació de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC), que inclou la construcció d'un pàrquing subterrani.

Roigé ha valorat positivament que el nou plantejament responga a les dos necessitats que l'Ajuntament ha exposat des del principi: que l'actuació servís per guanyar capacitat assistencial i que a la vegada habilités estacionaments suficients que ajuden a resoldre el problema actual de manca d'espais per a aparcar. En relació a la solució alternativa coneguda avui, l'alcaldessa ha apuntat que les 300 places d'aparcament previstes al nou edifici haurien d'anar acompanyades d'almenys un centenar més, que el mateix departament estudia situar al fossat de la muralla. "Amb menys de 400 places difícilment podríem resoldre el problema de mobilitat i accessibilitat", ha apuntat.

L'alcaldessa ha anunciat que facilitarà tota la tramitació urbanística que estiga a la mà de l'Ajuntament, i ha demanat a Salut que escurce tan com puga els terminis, que inicialment calcula en uns cinc anys. "Demanem que siga un projecte prioritari, amb un compromís real per part de la Generalitat. Esperem que no siga electoralista, ja que a ningú se li escapa que som a les portes d'unes eleccions al Parlament. No podem generar més frustracions a la ciutadania", ha dit Roigé, recordant el "temps perdut" amb l'anterior projecte del qual el departament de Salut en va adjudicar la redacció al 2018 i que posteriorment va descartar.

Un altre aspecte que l'alcaldessa de Tortosa havia reclamat, i que per tant també ha valorat positivament, és que l'actuació contemplés la construcció de dos ascensors des del centre de la ciutat. Una opció que ha de reforçar l'accés a peu facilitant el paper com a hospital urbà, i d'esta manera reduir la mobilitat a l'entorn del centre hospitalari.

L'actuació anunciada farà necessari traslladar l'actual dipòsit d'aigua situat al turó, per a la qual cosa l'Ajuntament haurà de valorar alternatives.