ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 21/01/2015
Tortosa celebra una nova edició de la fira alimentària FESTAST amb l'objectiu de crèixer en expositors i visitants

Fira Tortosa comença l'any amb dues cites firals importants: TortosAntic, la 1a fira d'antiguitats (6, 7 i 8 de febrer), i la 4a edició de FESTAST, la fira alimentària de les Terres de l'Ebre. El pavelló firal serà l'escenari d'aquests dos certàmens firals especialitzats, que en el cas de FESTAST pretén la consolidació d'una trobada bienal que aspira a continuar creixent en expositors i visitants, mentre que TortosAntic s'estrena al nostre municipi amb l'objectiu d'esdevenir el referent al sud de Catalunya en el mercat d'antiguitats de qualitat. El tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Emili Lehmann, i el director de Fira Tortosa, Ramon Ferrando, han presentat avui els detalls d'aquestes dues fires.



FESTAST continua el model de dos dies (dissabte 14 i diumenge 15 de març) destinats al públic en general i un dia, dilluns 17, enfocat als professionals. Aquesta fira s'ha convertit ja en un referent del sector agroalimentari a les Terres de l'Ebre, que l'aprofita per presentar les seves novetats davant la ciutadania i també als representants dels diferents nivells de la cadena de distribució. Fira Tortosa aspira a millorar els registres de la passada edició, que va assolir 70 expositors i més d'11.000 tastos. Els visitants podran trobar les últimes novetats de les denominacions d'origen del territori, comerços, restaurants, turisme gastronòmic, producció ecològica, accessoris d'alimentació, etc. L'horari de les dues jornades d'accés al públic general és de 11.30 a 22.30h. L'entrada val 6 euros i inclou una copa, un tast de menjar i dos de beguda. Una vegada a l'interior, els visitants podran escollir entre un abonament amb 5 tiquets de beguda (5 euros), un de 3 tiquets de menjar (5 euros) o un de mixt amb 2 begudes i 2 menjars (6 euros).



L'Ajuntament de Tortosa, juntament amb Publicacions Sàpiens, han organitzat el Dia Cuina el dissabte 14 de març, que inclou demostracions de cuina, xerrades i diferents activitats a càrrec de reconeguts professionals de la gastronomia del nostre país. Aquestes demo es centraran en la cuina de l'oli, de l'abadejo i sefardí. En paral'lel a aquesta jornada divulgativa, Sàpiens i Fira Tortosa han convocat els blocaires gastronòmics més influents del país a FESTAST, per tal que coneguin aquesta fira i en facin difusió entre els seus seguidors.



El regidor Emili Lehmann ha explicat que Tortosa i les Terres de l'Ebre "tenim uns productes de primera qualitat. El que busquem amb FESTAST és donar valor afegit a aquests productes donant-los a conèixer més enllà." En la seva opinió, el sector agroalimentari és un dels vectors clau del turisme, àmbit prioritari per als interessos de la nostra ciutat i del conjunt del territori. Tota la informació a www.festast.cat.



TortosAntic, la 1a fira de 2015

El calendari firal de 2015 a Tortosa s'estrena el cap de setmana del 6, 7 i 8 de febrer amb TortosAntic, la 1a fira descarregada d'antiguitats. Un total de 25 expositors, vinguts d'arreu de Catalunya i d'Espanya, presentaran una oferta de qualitat en un certamen firal que aspira a convertir-se en referent d'aquest sector al territori. Més informació a www.tortosantic.com.