ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 19/06/2014
L'Ajuntament i Fira Tortosa lliuren els IV Premis Gastronòmics Llorenç Torrado

Una notable representació del món de la gastronomia de Tortosa i les Terres de l'Ebre es va reunir dilluns al Centre Cívic Ferreries per acompanyar als guanyadors de la quarta edició dels Premis Gastronòmics Llorenç Torrado, uns guardons impulsats per l'Ajuntament de Tortosa i Fira Tortosa amb la voluntat de reconèixer a professionals i empreses del país que amb la seva feina han contribuït a posar en valor la cuina de casa nostra. Els premis distingeixen quatre categories. El restaurant Les Moles d'Ulldecona, al capdavant del qual hi ha Jeroni Castell i que recentment ha guanyat una estrella Michelín, ha estat reconegut amb el Premi Cuiners i Restauradors. En la modalitat Productors i Comerciants, el guanyador ha estat Nice Fruit, empresa pionera en la congelació de fruites i hortalisses. El premi Divulgadors se l'ha emportat el gastrònom Enric Canut. I, finalment, el nou premi Terres de l'Ebre ha estat per al Grup Balfegó, l'empresa de l'Ametlla de Mar líder en captura, manteniment i comercialització de tonyina vermella. L'acte de lliurment dels premis ha estat presidit per l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el tinent d'alcalde de Promoció, Emili Lehmann, que han estat acompanyats per les germanes de Llorenç Torrado. La sessió ha estat precedida per una conferència del gastrònom Pep Nogué sobre la trajectòria de Torrado.



Al llarg d'aquestes quatre edicions dels Premis Llorenç Torrado, s'ha comptat amb la col'laboració d'un ampli ventall de professionals com a integrants de la Comissió Tècnica dels Premis, que en aquesta edició ha proposat més d'un centenar de candidats que han esdevingut finalistes i, en darrera instància, premiats a criteri del Jurat dels Premis.



Els guardonats en cadascuna de les categories han rebut una cullera de fusta de boix. Les obres originals estan creades per l'artesà Gregorio Serrano, del Pinell de Brai, poble del qual era originari l'avi de la família Torrado.



Llorenç Torrado va morir l'estiu de 2007. Periodista i gastrònom, havia col'laborat en programes de ràdio i de televisió, tant a TVE com a TV3, més concretament a 'Els matins de TV3", on conduïa la secció 'Cuina de mercat". Autor de nombrosos llibres sobre cuina, entre els quals 'Per una nova cultura del menjar" o 'La dieta mediterrània ", va col'laborar també amb molts altres autors destacats de la gastronomia catalana, així com fent articles i col'laboracions en publicacions especialitzades.