La XIX edició de la Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre es podrà celebrar amb normalitat malgrat la campanya nefasta que han patit, sobretot, les comarques del Baix Ebre i el Montsià. A un any dolent amb baixa producció, se li ha sumat la davallada en la qualitat per l'afectació de la mosca de l'oliva. Davant d'això, i després de reunir-se amb les cooperatives, els organitzadors de la fira de l'oli, que se celebra a Jesús, van acordar rebaixar a la meitat els costos per estand. La mesura ha permès que a més de les Denominacions d'Origen del territori, es compti amb la presència de prop d'una vintena de productors d'oli.
"Davant de les perspectives tan complicades que teníem, estem satisfets que el sector hagi continuat apostant per la fira de l'oli", ha manifestat el president de l'EMD de Jesús, Pere Panisello. I és que l'any pèssim que ha tingut el sector olivarer, especialment al Baix Ebre i el Montsià on la producció ha caigut en prop de la meitat, sobretot per la sequera i la plaga de la mosca. "La rebaixa del 50% en el preu dels estands ha fet que el sector hagi respost, i ara confiem que ens faci bon temps i vingui gent", ha assegurat Panisello.
A més de la vintena de productors d'oli que estaran a la fira, el certamen també tindrà expositors d'altres sectors agroalimentaris, hi haurà una mostra gastronòmica, i com a novetat, una exposició d'aus. A més, també hi haurà els tradicionals concursos d'allioli, llançadors de pinyols d'oliva amb la boca, o de plegadors manuals d'olives. El certamen també inclou tastos d'olis, la trobada de grallers i dolçainers dels Països Catalans, o el concurs de pintura.
La XIX Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre se celebrarà del 21 al 23 de febrer a l'EMD de Jesús, i enguany serà inaugurada pel xef del restaurant Torreó de l'Indià, de l'Hotel Villa Retiro, una estrella Michelin, Fran López.