ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 05/11/2012
El Ple reclama a l'Estat i Acuamed que acabin les obres d'emergència abans d'iniciar l'extracció dels fangs de Flix

L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat avui en sessió plenària una moció del grup de Convergència i Unió (CiU) instant el Govern de l'Estat i l'empresa pública Acuamed a finalitzar les obres que han de garantir la seguretat de la població en cas d'un hipotètic accident en el transcurs de les obres d'extracció dels fangs tòxics del pantà de Flix. La moció també demana que una vegada finalitzades aquestes obres s'executin al més aviat possible els treballs de descontaminació, i insta l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) al compliment de les seves obligacions en relació a aquestes obres al municipi de Tortosa. El text ha estat aprovat amb els vots de CiU, PSC, IC-ET i PxC. Els grups d'ERC i PP s'han abstingut.



El text aprovat argumenta que davant el possible inici imminent de les obres de descontaminació, sorgit de diferents filtracions als mitjans i de declaracions de membres o responsables del Govern espanyol, i "malgrat que aquest Ajuntament no en té constància formal", el Ple insta a què "amb caràcter previ a l'inici de qualsevol actuació que pugui suposar una emergència" es lliurin a l'Ajuntament de Tortosa les obres corresponents a la connexió des de Campredó (pous de Vinallop) al nucli urbà de Tortosa i a la connexió entre dipòsits de la Residència i Mig Camí; que es finalitzin i es lliurin els equipaments pou del Rastre i canonada fins al dipòsit de la Residència; i que s'executin, finalitzin i lliurin a l'Ajuntament l'equipament pous de Sant Bernabé amb un nou dipòsit i connexió, la canonada des de les instal'lacions del CAT fins al dipòsit de Campredó, la canonada de connexió entre Bítem, Colònia Gasol i Santa Rosa, i els pous de Sant Josep de la Muntanya i canonada.



La moció recorda que "totes aquestes obres són imprescindibles per cobrir una situació d'emergència a Tortosa i als pobles de Campredó, Bítem i Jesús", ja que és "inviable" intentar cobrir les seves necessitats amb aigua envasada i camions cisterna.



El Ple també ha debatut tres mocions més, dues de les quals han estat rebutjades per la majoria dels regidors presents. És el cas de la proposta presentada pel grup municipal d'IC-ET instant l'Ajuntament de Tortosa a crear dos aparcaments provisionals en superfície (A favor: IC-ET, PSC, ERC, PP i PxC. En contra: CiU) i la proposada per PxC de supressió del Senat (A favor: PxC. En contra: CiU, PSC, ERC, IC-ET).



El grup del PSC ha vist prosperar la seva moció de rebuig a les declaracions del ministre Wert en matèria educativa, gràcies als vots favorables de tots els regidors, excepte PP i PxC, que s'han abstingut. L'acord manifesta "el rebuig a l'actuació del ministre en contra de la qualitat i l'equitat en l'educació pública i la igualtat d'oportunitats en l'accés a l'educació; el seu afany per reduir els recursos destinats al sistema educatiu; les seves intencions de promoure una reforma profundament ideològica, i el seu reiteradament demostrat menyspreu pels valors, els principis i els drets que proclama i reconeix la Constitució, especialment cap al model d'Estat autonòmic, la seva diversitat i la seva realitat plurilingüe". La moció també "reprova les paraules del ministre afirmant que 'l'interès del govern és espanyolitzar els alumnes catalans', perquè atempten contra la convivència, la cohesió i posen en dubte el sistema educatiu de Catalunya".



Finalment, el Ple ha aprovat, amb els vots favorables de tots els regidors i l'abstenció del regidor de PxC, la rebaixa d'un 7% de les retribucions anuals dels regidors, que equival a la supressió de la paga extra de Nadal dels treballadors i funcionaris públics impulsada pel Govern de l'Estat.