ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 16/07/2012
El menjar del Renaixement entra a la cuina dels restaurants en les jornades gastronòmiques "Mengeu de Festa"

La XVII Festa del Renaixement ha presentat avui les Jornades de cuina del Renaixement "Mengeu de Festa", que entre els dies 19 i 22 de juliol traslladarà els sabors i olors del segle XVI a les cuines dels restaurants de Tortosa. L'associació de restauradors Platigot ha presentat una nova edició d'unes jornades que permetran als visitants de la Festa gaudir de la cuina baixmedieval, dominada per uns menjars on el contrast dolç-salat era molt predominant. El plat estrella del "Mengeu de Festa" d'enguany són les albergínies espesses, un producte de temporada molt característic d'aquestes terres i que, segons el "Llibre del Coch", font d'informació del receptari de la Festa, es cuinen barrejades amb formatge i amb herbes fresques. El regidor de Festes, Domingo Tomàs, i la presidenta de l'associació Platigot, Margaret Nofre, han presentat aquest matí les jornades.



Els restaurants adherits a la campanya "Mengeu de Festa" oferiran les dites albergínies i altres plats típics del segle XVI, com ara bunyols d'abadejo amb mel de romer, coca de baldana amb ceba dolça, conill escabexat, sardines a la cassola, i altres menges que suporten molt bé el pas dels segles. El vi de la Terra Alta o les "Llepolies de la festa", dolços característics del Renaixement, completen els menús gastronòmics que els visitants de la XVII Festa del Renaixement podran degustar aquests dies.



Margaret Nofre ha destacat la rigorositat de les receptes incloses en el "Mengeu de Festa", mentre que el regidor de Festes ha agraït la implicació del sector i ha convidat la ciutadania a participar de la festa gaudint dels menjars típics del Renaixement.