ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 10/07/2012
Morella presenta a Tortosa les festes del Sexenni

L'Ajuntament de Morella ha presentat a Tortosa les festes del 53 Sexenni, que es faran entre els dies 16 i 27 d'agost. L'acte s'emmarca dins de les presentacions que el consistori morellenc ha organitzat enguany en les ciutats en que té un nombre més gran de turistes potencials. S'espera rebre la visita de prop de 200.000 visitants durant els 10 dies en què se celebrarà la festa, que té lloc una vegada cada sis anys.



L'acte ha estat presidit pels alcaldes de Morella i Tortosa, Rhamsés Ripollés i Ferran Bel, i també ha comptat amb la presència de la regidora de Turisme de la localitat dels Ports, Maria Rallo, el seu homòleg en la ciutat catalana, Alfredo Ferré, i el president de l'Associació d'Empresaris Turístics de Morella i Comarca, Jorge Garcia. Aquestes presentacions van començar el passat dia 21 de juny a Terrassa, la setmana passada a Castelló i també es dportaran a Alcanyís i València. Aquestes accions es complementaran amb l'aposta per la promoció en les xarxes socials, i també amb la presentació del lipdub oficial del 53 Sexenni de diumenge que ve, després de gravar-se fa uns dies i comptar amb la participació de més de 250 veïns i veïnes de Morella.



"Vull convidar -ha dit Bel, alcalde de Tortosa- a la ciutadania a visitar Morella, una ciutat molt propera a nosaltres, aprofitant aquest Sexenni, un projecte fet amb il'lusió i moltes ganes que de ben segur ho mereix". Per la seva banda, l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha expressat que "som dos ciutats amb una història i moltes coses en comú, pertanyem a la mateixa diòcesi i es troben ambdúes a la conca de l'Ebre", Ripollés ha dit, així mateix, que "des de Morella volem que la frontera entre totes dos comunitats autònomes no sigui mai de desunió, sinó de relació".



El Sexenni és una de les festes més singulars de la província de Castelló. Se celebra cada sis anys i per a la preparació de la mateixa els veïns i veïnes de la localitat treballen durant tot un any. Així, els diferents gremis de la ciutat -conservant-se l'estructura social medieval- organitzen un novenari en honor a la Mare de Déu de Vallivana. Per a cadascun d'aquests dies està programat el "Retaule", que permet observar les diferents danses de cada gremi amb els seus vestits tradicionals, els elements religiosos i els civils. Al mateix temps, cal destacar que els carrers reben a la Mare de Déu guarnits amb quilòmetres de tapissos elaborats amb la tècnica artesanal del paper arrissat. La singularitat del Sexenni ha fet que Turespanya hagi reconegut les festes com d'Interès Turístic Nacional, un pas importantíssim per a aconseguir el gran objectiu del consistori de rebre la internacionalitat de les mateixes.