ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 03/05/2012
Una troballa arqueològica a Ferreries ubica l'antic Pont de Barques
Les restes del cap del pont, del segle XVII, han aparegut a un solar a uns 4 metres per sota de l'actual nivell del carrer

Les restes del cap de l'antic Pont de Barques, datat l'any 1640 segons la primera documentació conservada on se'n fa esment, han aparegut al barri de Ferreries, a un solar situat a la cruïlla entre el carrer Castelló i la rambla de Catalunya. Les restes han sortit a la llum a conseqüència de les excavacions preventives que s'estan realitzant a l'esmentat solar, en el qual es construirà properament. La fortificació que protegia l'accés al pont ha aparegut a uns 4 metres per sota de l'actual nivell del carrer.



L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat per la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, el regidor de Cultura, Joaquim del Pino, el director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l'Ebre de la Generalitat de Catalunya, Francesc Ferré, l'arquitecte de l'obra, Xavier Martí, i l'arqueòleg Pere Rams, ha visitat la localització de la troballa. Bel ha destacat la importància de les restes aparegudes, especialment per l'estrat en el qual han estat trobades i que, ha dit, "significa que en només 400 anys s'ha estat capaç de pujar 4 metres l'alçada de la ciutat". Així mateix, Bel ha explicat que "aquesta troballa permetrà ubicar físicament i tenir les coordenades exactes de l'antic Pont de Barques, que fins ara eren aproximacions basades en les dades de que es disponia".



Per la seva banda, l'arqueòleg Pere Rams ha expressat els dubtes que es tenen al voltant de quina és la part de l'espigó frontal aparegut, si es tracta de l'última o la més propera al riu. Xavier Martí, l'arquitecte de l'obra privada que és previst edificar al solar en qüestió, ha afegit que "no podrem fer soterrani per respectar la troballa i garantir la seguretat de l'edifici".