ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 14/03/2011
La fira alimentària Festast reparteix 10.000 racions i consolida la jornada professional

La segona edició de la fira alimentària per al consumidor FESTAST ha tancat avui portes amb la jornada professional, que aquest any s'ha traslladat al dilluns amb un resultat força positiu, ja que hi hagut un important èxit de convocatòria. Entre els ponents de la jornada d'avui destaca la presència del cuiner Fran López, una estrella Michelin, del restaurant Torreó de l'Indià, de Xerta, i la popular Carme Ruscalleda, tres estrelles michelin, i propietària del restaurant Sant Pau. Finalitzada la demostració gastronòmica, Ruscalleda ha atés als mitjans de comunicació i s'ha referit a la fira FESTAST valorant l'esforç organitzatiu i destacant l'aposta de la fira pels potencials del nostre territori.



FESTAST ha tancat la seva segona edició havent repartit més de 10.000 racions en els dos dies i mig que la fira ha estat oberta al públic. La pluja del dissabte no ha estat impediment perquè els expositors que enguany han apostat per FESTAST, un 15 per cent més que l'any passat, hagin acabat repartint tants tastos com en l'edició de 2010. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha destacat la consolidació d'aquesta fira i del model de fires sectorials pel qual ha apostat l'Ajuntament, al temps que ha valorat la bona acollida de la Jornada Professional que s'ha celebrat avui. El regidor de Fires, Ricard Forés, ha afirmat que FESTAST té un potencial important de captació de turistes, tal i com s'ha demostrat amb la trobada d'autocaravanes que hi ha hagut aquest cap de setmana amb motiu de la posada en servei d'una àrea d'estacionament per a aquests vehicles al passeig de Ribera. Forés ha afegit que el perfil del visitant de la fira és cada vegada més exigent i ha destacat l'esforç de posar en marxa, mantenir i consolidar una nova fira en un context econòmic com l'actual. Enguany, ha dit Forés, "l'hi hem posat el segell de qualitat".



L'últim acte de FESTAST ha estat el lliurament dels premis gastronòmics Llorenç Torrado en les seves tres categories. En la categoria de Cuiners i Restauradors el premiat ha estat Isidre Gironés. En l'apartat Productors i Comerciants el premi ha anat a parar a l'Associació Territori del Sénia. I, finalment, en la categoria de Divulgadors, el guanyador ha estat Josep Lladonosa.