ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 17/06/2010
IV Taller de Cuina del Renaixement

Aquesta setmana s'ha fet el IV Taller de Cuina del Renaixement a càrrec de l'associació Platigot, en el marc del qual s'han treballat les receptes que s'inclouran al Mengeu de Festa. Les sessions, a càrrec de Margaret Nofre, han servit per compartir experiències sobre la cuina de l'època i treballar en el plat comú que elaboraran tots els restaurants participants. Mengeu de Festa és el nom de la campanya realitzada conjuntament entre la Festa del Renaixement i Platigot en què es recupera la cuina del Renaixement i que permet que una vintena de restaurants incloguin en les seves cartes aquest menú. Del 22 al 25 de juliol de 2010, Tortosa és convertirà un any més en un dels pocs indrets del país on es poden tastar plats del segle XVI i conèixer la cuina baixmedieval, a l'hor que es converteix en un al'licient més per als visitants de la festa i també per a la població local.



Per aconseguir una cuina genuïnament renaixentista, la formació gastronòmica és essencial. En aquest sentit, els restauradors treballen sobre unes bases rigoroses per tal de recuperar les receptes de fa 500 anys. La cuina del Renaixement és basa en la combinació de sabors dolços, salats i àcids en qualsevol dels plats, els fruits secs tenen un paper primordial, mentre que desapareixen alguns productes considerats actualment com a quotidians, com la tomata, la patata o el pebrot. En el taller s'han treballat plats tant engrescadors com el janet de cabrit, la rajada amb salsa pebrada, la bona tonyina en graelles o la torta genovesa.



La difusió de la cuina del Renaixement segueix la setmana que vinent amb els Tallers per a no-professionals impartits per Joan Forcadell. Els cursos han comptat amb la col'laboració de Maheso-Iceberg 33, que ha cedit les instal'lacions i ingredients, i Risa Querol Fruits.