ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 02/07/2009
Torna "Viu lo Riu", l'activitat de navegació fluvial més tradicional del territori

Tots els dissabtes dels propers mesos de juliol i agost torna a la programació estiuenca de Tortosa una de les activitats fluvials més populars i representatives de les Terres de l'Ebre, "Viu lo Riu", organitzada per l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Tortosa amb el suport del Club de Rem de Tortosa i amb la col'laboració de l'empresa HIFETOURS. Aquesta activitat te com a principals objectius la recuperació de la tradició navegable al riu Ebre, tot donant a conèixer la seva història, els costums lligats al riu i la gastronomia.



"Es tracta d'una activitat totalment sostenible amb el riu -ha dit Ricard Forés, regidor de Turisme de l'Ajuntament de Tortosa- i la natura que l'envolta, i és un turisme ideal per a famílies, grups i colles que podran experimentar el rem al riu en una muleta tradicional amb el suport d'un monitor professional, convertint-se en una activitat realment demostrativa de la ciutat i el territori". Les muletes permeten grups d'entre 6 i 8 persones en cadascun dels viatges -a raó d'un per dissabte- i es compta amb un total de tres embarcacions que faran el recorregut Bítem-Tortosa. L'àrea de Turisme confia en arribar a una plena ocupació de les embarcacions, el que significaria que un total de 200 persones podrien haver gaudit d'aquesta proposta anual abans de la seva cloenda.



El preu és de 21 euros per persona, i inclou desplaçament en autobús fins a Bítem des de Tortosa, degustació del típic pastisset acompanyat amb mistela, baixada en muleta tradicional fins arribar a Tortosa, i visita a l'exposició permanent de la Catedral de Santa Maria. Els tickets es poden adquirir per Internet a www.turismetortosa.com o a Terminaltour. Així mateix, i de manera opcional, es pot gaudir un cop acabat el programa de l'activitat d'un menú característic dels llaguters, que inclou arrosos i fideus de tres diferents restaurants de la ciutat, Paiolet, LLaüt i Corona, tot servit dins del típic plat de ceràmica anomenat "pitança".