Fer que l'estació de l'Aldea-Amposta-Tortosa esdevingui l'estació central de les Terres de l'Ebre, amb infrastructures millorades i potenciació de serveis, i aconseguir que l'Euromed faci almenys una parada. Aquesta és la reivindicació principal que s'ha fet al Ministeri de Foment del Govern del PSOE en l'acte institucional que s'ha fet aquest migdia a l'Ajuntament de l'Aldea i que ha reunit als alcaldes convocants, Dani Andreu, de l'Aldea, Manel Ferré, d'Amposta, i Ferran Bel, de Tortosa, així com al delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Pere Panisello, el director del Campus de l'Ebre de la URV, Azael Fabregat, el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luís Móra, i el president del Consell Econòmic i Social, Josep Maria Franquet. També s'han sumat a l'acte els representants dels sindicats de treballadors (UGT, CC.OO i USOC), Unió de Pagesos, PIMEC, la patronal AECE, alcaldes, diputats, senador, presidents dels quatre consells comarcals de les Terres de l'Ebre, i directors de serveis territorials del Govern de Catalunya a les Terres de l'Ebre.
L'amfitrió de l'acte, l'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, ha començat el seu parlament llegint la moció aprovada el passat mes de febrer per aquest Ajuntament i que després han secundat els quatre consells comarcals i la majoria d'ajuntaments del territori. La moció recorda que l'estació de l'Aldea-Amposta-Tortosa va entrar en servei l'any 1995 i es va construir "amb criteris d'estació principal però a la pràctica no s'han fet efectius (...). L'estació de l'Aldea ha estat, és i vol ser l'estació de referència i central dels 150.000 habitants de les comarques del Baix Ebre i Montsià, però la manca d'interès i voluntat política del Govern de l'Estat per millorar i ampliar les seves instal'lacions i els serveis que es presten ho fa impossible. La proposta reclama al Govern de l'Estat que redacti un pla director que inclogui la millora dels accessos a l'estació, l'ampliació dels aparcaments, la reforma i adequació de les instal'lacions, que s'augmenti la freqüència i aturada dels trens regionals de la línia Barcelona-Tortosa, i que s'aturi almenys un Euromed al dia per sentit, entre d'altres. Dani Andreu ha agraït la massiva representació social i institucional a l'acte i ha afirmat que "la nostra poca rellevància electoral ha de deixar de ser la llosa sobre la que alguns es recolzen per no fer res".
L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha assenyalat que la parada d'un tren Euromed "hauria de ser ja avui una realitat, per dignitat del territori" i ha afegit que "hem de tenir estacions equiparables a les que hi ha per la resta de l'Estat". Bel ha tingut paraules d'agraïment per als presents i també per als que "per voluntat pròpia o no" avui no han assistit a aquest acte. En aquest sentit, i al finalitzar els parlaments, l'alcalde de Tortosa ha afirmat davant dels mitjans de comunicació que "els que no hi han estat ho hauran d'explicar. Considero molt significativa la presència del delegat del Govern i de directors de serveis territorials de només dues de les formacions del tripartit (ERC i ICV). No voldria pensar que els estiressin les orelles per participar en l'acte de Gandesa (per reclamar la sortida catalana de l'A-68)." "De tota manera", ha afegit l'alcalde de Tortosa, "la notícia avui és la unitat del territori" per reclamar millores ferroviàries.
L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, ha dit que "igual com va ser l'acte de Gandesa, aquest ha de ser un punt de partida per aconseguir millors infrastructures" i ha apel'lat a la voluntat política del Govern de l'Estat per aconseguir coses "que no tenen cost", com la parada de l'Euromed.
El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, ha afirmat que "aquest acte simbolitza la falta de serveis ferroviaris que aquestes terres han patit al llarg de dècades" i ha comparat aquesta mancança amb "l'escassedat de serveis energètics o d'aigua,