ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 06/02/2023
Tortosa impulsa l'habilitació de tres plantes fotovoltaiques a equipaments per a constituir una comunitat energètica
L'Ajuntament s'adhereix a l'Associació CEL Cambra Ebre Energia, coordinada per la Cambra de Comerç, per a ampliar la producció d'energia solar al municipi
L'Ajuntament de Tortosa està treballant per a habilitar tres noves instal·lacions de producció energètica fotovoltaica. Concretament, preveu instal·lar panells solars a sostres de tres equipaments municipals: el pavelló de Remolins, el pavelló del Temple, així com ampliar la instal·lació ja existent al complex esportiu WIN. Amb esta acció, el consistori vol ampliar la generació d'energia verda de quilòmetre zero de la qual se'n podrà beneficiar tant el mateix funcionament dels equipaments municipals com també el veïnat i sector comercial de la ciutat.

Tot plegat permetrà Tortosa constituir una comunitat energètica, com a integrant de l'Associació CEL Cambra Ebre Energia. Este dilluns, l'Ajuntament ha aprovat l'adhesió a esta entitat, liderada per la Cambra de Comerç de Tortosa, a la qual s'han incorporat altres consistoris de les Terres de l'Ebre. D'esta manera, els municipis es podran beneficiar d'ajudes provinents dels fons Next Generation, adreçades a impulsar estes comunitats energètiques.

Les tres instal·lacions projectades a Tortosa tindran capacitat per a produir més de 990.000 Kwh/any. D'estos, una part permetrà reduir el consum elèctric que genera l'activitat municipal tot i que la major part es posarà a l'abast d'usuaris particulars, tant a nivell domèstic com comercial. A més a més, es reservarà una part de l'energia produïda per tal de fer front a la situació de vulnerabilitat de famílies que es troben en situació de pobresa energètica.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, recorda que una de les apostes del govern durant este mandat ha sigut la implantació de mesures encaminades a complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i amb l'Agenda 2030. Això ha permès implantar sistemes de producció fotovoltaica a equipaments com les escoles dels Reguers o els que s'estan implementant ara a les escoles de Ferreries o la Mercè. D'altra banda, també s'ha ampliat la flota de vehicles municipals amb motors 100% elèctrics, tant a la Policia Local, Protecció Civil o vehicles de serveis de la brigada. "Amb la constitució de la Comunitat Energètica serem capaços de generar energia verda de quilòmetre zero, i seguir treballant per fer que la ciutat siga més sostenible", ha detallat l'alcaldessa.

L'adhesió a l'associació s'ha dut a terme, per unanimitat, durant el ple ordinari de febrer. La sessió també ha aprovat delegar competències a favor de la Diputació de Tarragona per a l'execució de l'allargament de la Via Verda des de Tortosa fins a la Ràpita. Així mateix, ha debatut i aprovat les set mocions presentades pels grups municipals: una, corresponent a l'elaboració d'un nou projecte de millora urbana, social i ambiental a partir de la nova llei de barris verds, presentada pel grup de Movem, ha comptat amb els vots a favor de tots els grups. La resta s'han aprovat totes: les dos de la CUP, per crear un servei de transport col·lectiu als polígons industrials de Tortosa i per recuperar i millorar les fonts del nucli urbà; les dos d'ERC, per a atendre les necessitat de la Federació d'Entitats Socials de les Terres de l'Ebre (FESTE), i per a millorar la convivència entre els veïns i les mascotes; la segona de Movem, per una distribució equilibrada de les papereres i la implantació de la figura de l'agent cívic de la ciutat, i la de Ciutadans, per demanar agilitat en les modificacions urbanístiques necessàries del POUM en relació als terrenys del nou hospital, els de l'antiga estació, o els nous desenvolupaments industrials, entre d'altres.