ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 08/11/2022
El ple tomba la creació de la comissió tècnica per a l'estudi de la implementació de la llar d'infants municipal a Tortosa
Els vots contraris de quatre grups municipals de l'oposició impedeixen iniciar la tramitació, amb l'avaluació de la viabilitat i definició del reglament del centre
El ple ordinari de novembre va tombar, amb els vots contraris de Movem Tortosa, Esquerra Republicana, Ciutadans i la CUP, la creació de la comissió tècnica que ha d'avaluar la viabilitat del nou servei de llar d'infants municipal per al nucli urbà de Tortosa. Només el grup del govern, Junts per Tortosa, i el PSC, a l'oposició, van votar a favor de la constitució d'esta comissió, com a pas previ de la creació del servei. Els grups que s'hi van oposar van reclamar ser presents en esta comissió, tot i que l'alcaldessa va remarcar que es tracta d'una comissió de caràcter tècnic, del qual només formen part tècnics municipals de les diferents àrees implicades en la creació del servei. De la mateixa manera, Meritxell Roigé va recordar als grups que el punt només suposava la constitució de la comissió per a determinar que l'operació és viable econòmicament, que l'edifici on es vol implantar el servei compleix les necessitats arquitectòniques necessàries i que ha de redactar un primer reglament d'ús. "Posteriorment, els diferents grups municipals tindran l'oportunitat de fer aportacions i debatre els diferents aspectes en la comissió política que ja existeix per als temes d'Educació així com també al ple de l'Ajuntament, per on esta creació de la llar d'infants ha de passar com a mínim en dos ocasions més", va clarificar.

En no comptar amb els vots necessaris, la comissió no es va poder crear. Un fet que l'alcaldessa va lamentar ja que podria fer possible que la tramitació no arribés a temps per tal de poder iniciar el pròxim curs amb la nova llar.

El que sí que va prosperar va ser l'aprovació inicial de la modificació puntual del POUM, relativa a l'antiga escola de Sant Josep, al Rastre. Es tracta d'un canvi que ha de permetre enderrocar la part d'aules dels Josepets situades a tocar del carrer Callao, que actualment presenten un estat de ruïna. En el seu lloc es projecta la construcció d'un pavelló poliesportiu, que supose un impuls de l'activitat al barri per tal de contribuir a la seua recuperació. Hi van votar a favor els grups de Junts, Esquerra i PSC, mentre que la resta de grups municipals s'hi van abstindre.

El plenari va començar prenent en consideració la renúncia d'Enric Roig a la seua acta de regidor de l'Ajuntament, anunciada setmanes enrera. Pel que fa a l'apartat de mocions dels grups municipals, es va aprovar per unanimitat la proposta presentada per Movem, per fer una ciutat més inclusiva vers al col·lectiu Trastorn de l'Espectre Autista. També es van aprovar la moció conjunta de Movem i Esquerra per a la modificació de les ordenances fiscals, o la proposta d'Esquerra per reconèixer i fer un desgreuge a les víctimes del franquisme. També va prosperar la moció de la CUP per a la millora de la percepció de seguretat de les dones a la ciutat. En canvi, no van comptar amb els vots suficients les mocions de la CUP, per tal que els representants polítics de l'Ajuntament no participen com a representants públics als actes religiosos; i les dos de Ciutadans, per demanar la millora i ampliació dels parcs infantils i per la implantació d'un pla de xoc de minimització de les incidències en l'enllumenat públic.