ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 28/02/2008
Èxit de públic en la XIII Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre

La XIII Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre, que ha tingut lloc els dies 22, 23 i 24 de febrer a l'EMD de Jesús, ha complert amb totes les expectatives que s'havien generat, malgrat la pluja de l'últim dia.



El president de l'EMD de Jesús, Pere Panisello, ha explicat que el certamen d'enguany ha satisfet tothom: 'Primer, els pagesos, perquè veien per fi l'arribada de la desitjada aigua, encara que fos un inconvenient la tarda del diumenge; segon, els expositors, que van aconseguir l'objectiu d'apropar els seus productes a la gent i, en tercer lloc, els visitants que van tenir l'oportunitat de gaudir de la fira com un gran aparador de tot allò relacionat amb el nostre oli d'oliva".



Per a Panisello hi ha altres aspectes que cal destacar de l'edició d'enguany, com el fet d'haver continuat fent créixer la fira al seu voltant, retroalimentant-la: 'Per segon any hem organitzat la Fira Literària Joan Cid i Mulet, hem complert el desè aniversari del cicle de conferències Daniel Mangrané amb força èxit de públic, i iniciatives directament dirigides a la pagesia han tingut una gran participació, com la jornada de dissabte destinada a l'esporga d'oliveres". En el tema dels concursos i la gastronomia, la tretzena edició del certamen ha servit per advertir la gran acceptació popular, 'tot i la pluja de diumenge no es va suspendre cap dels concursos programats i la resposta de la gent va ser molt bona, fins i tot la inscripció d'immigrants en concursos tradicionals demostra la integració d'aquestes persones en activitats tan arrelades al nostre poble. En el tema gastronòmic la presència dels més destacats restauradors de la zona va donar una brillantor especial a la mostra culinària organitzada en el marc de la festa gastronòmica".



XXIV Concurs al tast dels olis
de les Terres de l'Ebre
Jesús, diumenge 24 de febrer de 2008.



 MODALITAT PRODUCTORS ELABORADORS i/o ENVASADORS

- Premi Joan Rodríguez Andreu al millor oli de la DOP Oli del Baix Ebre ? Montsià
1R. ACOMONT. Ulldecona.
2N. COOPERATIVA SOLDEBRE, SCCL. Tortosa.
3R. ST MONTSIA. Santa Bàrbara.

- Premi al millor oli de la DOP Oli de Terra Alta
1R. COOPERATIVA AGRICOLA LA SERRA D'ALMOS.
2N. COOPERATIVA TERRA ALTA. La Pobla de Massaluca.
3R. ALMASSERA RAFEL SOLE URGELL. Villalba dels Arcs.

- Premi al millor oli d'Oliva Verge Extra ( de fora de l'àmbit de les DOP)
1R. ALMASSERA COLOME MULET (Campredó)
2N. BELTRAN CARLES. (Tivenys)
3R. PORTA I FERRE SAT (La Galera)

MODALITAT PRODUCTORS NO ENVASADORS: Particulars en general

- Premi al millor oli de collita pròpia
1R. JOAN CALVO SOLÉ (Roquetes)
2N. F. XAVIER MAURI BONAVIDA (Tivenys)
3R. RODOLFO GUARDIOLA (Tortosa)

PREMI ESPECIAL AL MILLOR OLI DEL XXIV CONCURS AL TAST
(Al millor dels premis classificats en les diferents modalitats)

JOAN CALVO SOLÉ (Roquetes)
Varietat panisello.








CONCURS ALLIOLI JUVENIL

1R. PREMI:
SERGI ALEIXENDRI: 1,880 KG. 7 ANYS
2N PREMI:
DAMIA FORES: 1,870 KG. 10 ANYS
3R. PREMI
CARLOS TOLEDO: 1,800 KG. 11 ANYS


RESTA DE PARTICIPANTS:
JORDINA MESTRE
CINTA RODA
ANDREA ALEIXENDRI
JUAN FRANCESC LUNA
ROGER PEDROLA
JORDI FORES
SERGI CAMPOS

CONCURS ALLIOLI AROMÀTIC

JOSEP TOMAS: FINES HERBES

CONCURS ALLIOLI ADOBAT

JAUME BOYER : CRUIXENT DE POLLASTRE AL FORN

CONCURS ALLIOLI: MESTRE DEL MORTER

1R. PREMI
GERARD BORRAS: 3,940 KG
2N PREMI:
DAVID DE LA VEGA: 3,110 KG
3R PREMI:
PEP PLANES: 2,300 KG.

I CONCURS MESTRE DE MESTRES DEL MORTER

GUANYADOR: MANEL QUEROL

LLENÇADORS DE PINYOLS D'OLIVA JUVENIL

1R. PREMI:
JOSE MANUEL CALVO: 5,91 m
2N PREMI:
GUILLEM PEDROLA: 3,88 m
3R PREMI:
BADR HAMMOURY: 3,37 m

LLENÇADORS DE PINYOLS D'OLIVA

1R. PREMI:
VICTOR FERRANDO: 9,75 m
2N. PREMI:
PABLO DELGADO: 8,35 m
3r. PREMI:
AHMED CHOULLI: 8,25 m

CONCURS PLEGADORS D'OLIVES SENSE UNGLES

1r. PREMI:
GUILLERMO PANISELLO. 4,805 kg
2N PREMI:
ANTONIETA MAJO. 4,215 kg
3R PREMI:
ANDREE. 2,920 kg

CONCURS PLEGADORS D'OLIVES AMB UNGLES