Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 04/02/2020
Desmantellada una plantació d'un miler de plantes de marihuana a Tortosa
Una actuació conjunta de la Policia Local de Tortosa i dels Mossos d'Esquadra va permetre la localització de les plantes en un xalet i la detenció del seu propietari
Agents de la Policia Local de Tortosa i del cos de Mossos d'Esquadra de la Generalitat de Catalunya van detenir el passat 31 de gener un home de 64 anys, nacionalitat holandesa i veí de Tortosa, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació del fluid elèctric.

El mateix dia 31 una patrulla de cada cos policial va acudir a un requeriment ciutadà en una finca ubicada al camí de Soldevila de Campredó (Tortosa). Un cop van arribar al lloc els agents van detectar una forta olor a marihuana provinent d’una finca veïna on hi havia un xalet amb un magatzem adossat, per la qual cosa van iniciar una inspecció acompanyats pel propietari del terreny.

En les diverses estances del xalet i el magatzem els policies van localitzar una plantació de marihuana composada per 995 plantes les quals disposaven de sistemes de reg, il·luminació, clima i ventilació necessaris pel seu desenvolupament. Els agents també van requerir una inspecció per part de l’empresa subministradora d´electricitat els quals van constatar que la instal·lació elèctrica de l’habitatge es trobava connectada a la xarxa de manera fraudulenta.

Davant d’aquests extrems els agents van arrestar el propietari de la finca com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i també d’un delicte de defraudació del fluid elèctric. El detingut va passar a disposició del jutjat d’instrucció de guàrdia de Tortosa el passat dia 1 de febrer i es va decretar el seu ingrés a presó.