Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Tortosa

Nota de prensa

Publicada el 11/04/2019
Una exposició a la sala Antoni Garcia del Museu reivindica l'obra de Jesús Massip i Frederic Mauri
La mostra, que obrirà portes aquest dissabte, permetrà fer una visió conjunta de la producció poètica de l'escriptor i de les il·lustracions del dibuixant
La sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa acollirà, del 13 d'abril al 26 de maig, una exposició centrada en dos dels autors destacats de les últimes dècades: 'Massip-Mauri, fills d'un paisatge' permetrà apropar-nos a l'obra poètica de Jesús Massip i als dibuixos de Frederic Mauri. Dos autors que han treballat conjuntament en diverses ocasions, bàsicament amb els poemaris il·lustrats 'Llibre d'hores' (1988) i 'Cendra vivent' (2002). La complicitat entre els textos poètics i les il·lustracions ens permet descobrir, sigui des del traç o des del vers, la creació d'un paisatge mític en el que tots s'hi poden sentir reconeguts. L'exposició, comissariada per Cinta Massip, obrirà portes aquest dissabte, 13 d'abril, a les 12 h. Inclou més d'una trentena de dibuixos a tinta sobre paper i il·lustren la crònica d'una llarga amistat. A més, posteriorment s'editarà un catàleg que inclourà textos tant de la comissària com de Francesc Massip, catedràtic de la URV.

Jesús Massip és doctor en Dret, va dirigir el Museu-Arxiu Històric de Tortosa entre el 1960 i el 1992. Va exercir com a professor i director de l'Escola d'Art i Disseny de Tortosa (1971-1191), de delegat del Patrimoni Historicoartístic de la zona de l'Ebre (1960-1980) i de professor d'Història de l'Art i d'Història del Dret a la UNED (1974-1983). Va fundar, amb Gerard Vergés, la revista literària 'Gèminis' (1952-1962). És autor de poesia, entre d’altres, de 'Libro de ausencias' (1954), 'Llibre d’hores' (1989), 'Cendra vivent' (2002) 'La terra encesa' (2011) i 'Bíbliques' (2017). El 1988 va rebre el Premi Jaume I d’Actuació Cívica de la Fundació Carulla. El 1991 fou nomenat acadèmic corresponent per Tortosa de l’Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi. El 2015 li fou concedida la Creu de Sant Jordi.

Frederic Mauri és llicenciat en Belles Arts en l'especialitat de gravat calcogràfic. Durant la seua estada a Barcelona va assistir a les classes que Alexandre Cirici Pellicer va impartir a Foment de les Arts Decoratives (FAD). Ha estat catedràtic de dibuix a l'Institut de Batxillerat de Tortosa. A la seua ciutat va fundar el col·lectiu d'artistes MACLA-65 i va formar part d'Estampa Popular de Catalunya. Ha realitzat exposicions individuals i col·lectives i ha participat en els homenatges dels pintors catalans a Picasso (Barcelona, 1967), a Pompeu Fabra (Barcelona, 1969), a l'abat Escarré, CIEMEN (Barcelona, 1978), i a Vidal i Barraqué (Tarragona, 1978). Les seues obres formen part de la col·lecció del Museu de Tortosa, del Museu d'Art Modern de Tarragona i el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia de Madrid, entre d'altres. Els seus dibuixos han il·lustrat els llibres de poesia i de narrativa de Jesús Massip, Manolo Pérez Bonfill, Zoraida Burgos, Víctor Canicio i Artur Bladé, entre d'altres.

L'exposició es podrà visitar de dimarts a divendres, de 10 a 13.30 h. Dissabtes, de 16 a 18.30 h, i diumenges, d'11 a 13.30 h. Els dilluns i dies festius romandrà tancada.