Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 18/05/2018
L'ampliació de l'skatepark, proposta més votada als Pressupostos Participatius del 2018
S'han rebut un total de 1.920 vots, el que suposa un 6,8% de participació
Un total de 1.920 persones han participat en la segona edició dels Pressupostos Participatius de Tortosa, el que suposa un 6,8% de participació respecte el total del cens, i un increment del 19% respecte l'any passat. Del total de vots, 1.907 van ser butlletes vàlides i 13 nul·les. D'aquests, 1.201 s'han fet de forma presencial i 710 via web. L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el regidor d'Hisenda, Marià Martínez, juntament amb una representant del gabinet CERES, han presentat els resultats definitius del procés de Pressupostos Participatius 2018.

Amb els 170.000 euros que es destinaran al nucli de Tortosa, es faran un total de 7 actuacions. La proposta més votada ha estat l'ampliació de l'skatepark al parc dels Països Catalans al barri de Sant Llàtzer (445). La segona proposta més votada ha estat la instal·lació de la pèrgola i bancs a la plaça Francesc Macià de Ferreries (233). La tercera proposta més votada (132) va ser la rehabilitació del llac vell del parc Teodor Gonzàlez. També es faran la instal·lació de la font, banc i enllumenat amb energia renovable a la via verda entre el Pont Roig i l'antiga carretera València; l'eliminació de les barreres arquitectòniques a les voreres del carrer Alfara per accedir al CAP Baix Ebre; es farà acessible l'escenari del Teatre Auditori Felip Pedrell per persones amb mobilitat reduïda; i es posaran bancs a les parades de bus que no en tenen.

Al poble dels Reguers les propostes guanyadores han estat l'ampliació de l'skatepark de la zona esportiva, i la instal·lació d'un pas elevat de vianants a l'avinguda Pedra Alta, a la sortida de l'escola. Al poble de Vinallop les propostes guanyadores han estat l'asfaltat del carrer Barranc de Roé des de la carretera T-331 fins al carrer Llevant; i la instal·lació d'un niu bibilioteca al parc Hilari Arasa.

L'alcaldessa, Meritxell Roigé, ha fet una valoració molt positiva d'aquesta segona edició dels Pressupostos Participatius on s'ha aconseguit incrementar un 19% la participació respecte l'any passat, gràcies en bona part pel vot electrònic, que ha suposat un 37% del total de vots. També ha agraït als serveis tècnics de l'Ajuntament l'esforç fet per dur a terme un procés "totalment democràtic", on és la mateixa ciutadania qui fa les propostes i vota. Roigé també ha destacat la implicació d'alguns col·lectius, fent campanya per determinades propostes, com els usuaris de l'skatepark o les associacions de veïns.