Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 22/10/2019
Detingudes dos persones per una sèrie d'empadronaments fraudulents en dos domicilis dels Reguers
La investigació conjunta de la Policia Local de Tortosa i el CNP va començar arran de la detecció de nombroses i successives altes de persones als immobles
La Policia Local de Tortosa, conjuntament amb el Cos Nacional de Policia, han detingut diverses persones relacionades amb una suposada pràctica d'empadronaments fraudulents que tenien lloc a Tortosa. D'aquestes, dos serien les persones que facilitaven els empadronaments mentre que la resta de detencions correspondrien a les persones que suposadament s'empadronaven sense residir-hi.

Les investigacions es van iniciar després que l'Ajuntament detectés una elevada activitat d'empadronaments a dos habitatges dels Reguers, propietat d'un veí del poble i de la seua mare. La Policia Local va comprovar que als immobles només hi vivien els respectius propietaris i que mai s'ha detectat cap més resident.

De les investigacions fetes se'n va determinar que el veí dels Reguers, J.M.A.S., aprofitava casa seua i la de la seua mare, de la qual disposava de poder notarials, per demanar les altes de diverses persones al padró municipal com a residents d'aquestes cases. I que ho feia amb la connivència d'un altre home, O. A., d'origen algerià, que feia les tasques de detecció de persones estrangeres amb problemes de residència al país. En total haurien facilitat una xifra de 58 empadronaments fraudulents, repartits entre els dos domicilis, pels quals cobrarien una determinada quantitat de diners de cadascun.

Els dos detinguts estan acusats d'un delicte de falsedat documental i d'un d'afavoriment de la immigració il·legal.

D'altra banda, algunes de les persones que havien sigut empadronades fraudulentament ja han sigut localitzades i detingudes. Els acusen d'un suposat delicte de falsedat documental. La investigació segueix oberta per trobar la resta de persones que haurien seguit aquesta mateixa pràctica.

Els detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs.