Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Tortosa

Nota de premsa

Publicat el 19/12/2018
Tortosa formalitza dijous l'adquisició de les antigues naus d'Indo, a Ferreries, per destinar-les a equipaments
La compra suposarà una inversió de 255.000 euros, que l'Ajuntament pagarà a l'Institut Català de Finances en quatre anualitats
Aquest dijous, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, formalitzarà a Barcelona la compra dels terrenys que ocupaven les antigues naus de l'empresa Indo, al barri de Ferreries. L'Ajuntament ha arribat a un acord amb l'Institut Català de Finances, propietari actual del solar, per adquirir la titularitat de les antigues naus per un total de 255.000 euros. L'acord també estableix que el consistori podrà repartir el pagament en quatre anualitats per valor de 63.000 euros cadascuna, i la primera ja es farà efectiva aquest 2018 després que l'Ajuntament ja n'hagués aprovat la modificació pressupostària.

Una vegada ja sigui de titularitat municipal, l'equipament es destinarà a acollir serveis de magatzem i també algunes entitats de la ciutat. En aquest sentit, Roigé ha avançat que una de les que primer ocuparan les instal·lacions serà la dels Castellers de Tortosa, que d'aquesta manera podran disposar d'un espai adequat per dur a terme els assajos. Actualment ho han de fer al pavelló firal de Remolins.

Els terrenys que adquirirà l'Ajuntament ocupen un espai de més de 1.775 metres quadrats, repartits entre l'antiga nau industrial i l'aparcament exterior. Durant el 2019 s'hauran de fer les tasques de condicionament de les instal·lacions, per a les quals ja hi ha consignada una partida pressupostària. Segons ha detallat l'alcaldessa, aquests treballs s'hauran d'anar duent a terme de manera progressiva, ja que es tracta d'unes instal·lacions molt grans que requereixen una adaptació.

Inici imminent de la plaça de la Catedral
D'altra banda, Meritxell Roigé ha explicat que dijous també signarà l'acta de replanteig de l'obra de construcció de la plaça de la Catedral, fet que donarà el tret de sortida a l'execució. Els primers treballs se centraran a ampliar l'excavació arqueològica cap al carrer Croera, que també permetran habilitar els punts sobre els quals se sustentarà l'estructura superior de la plaça, que farà possible la visita de les restes del subsòl.

Roigé ha fet aquests anuncis en el decurs de la trobada anual que l'alcaldessa i els portaveus dels grups municipals fan, coincidint amb les festes nadalenques, amb els representants dels mitjans de comunicació que habitualment segueixen les informacions de Tortosa.