Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 03/10/2018
"Xalant, treballant i pregant" a les IV Jornades del Patrimoni Literari Ebrenc
L'edició 2018 de les jornades tindrà lloc entre els dies 12 i 16 de novembre a la BMD
La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa, Dolors Queralt, acompanyada per la directora de la Biblioteca Marcel·lí Domingo, Irene Prades, ha presentat la quarta edició de les Jornades del Patrimoni Literari Ebrenc, que tindran lloc al seu espai tradicional, la BMD, entre els dies 12 i 16 de novembre.

"Aquesta és una més de les propostes que es fan a la nostra biblioteca -ha dit Queralt- ja que, més enllà de la seva funció, aquella que tots tenim més associada al dia a dia d'una biblioteca, és un espai d'activitat cultural constant". La regidora ha destacat també la importància de les Jornades del Patrimoni Literari Ebrenc, que han arribat a la seva quarta edició "plenament consolidades", ha dit, i ha volgut felicitar i reconèixer a l'equip que les porta endavant, no només al personal de la Biblioteca sinó als voluntaris, els ponents, i a les persones que participen en les mateixes des de fora de la institució municipal. Així mateix, ha recordat que les anteriors edicions de les jornades han tractat importants temes com la Guerra Civil i la Batalla de l'Ebre, i han homenatjat als grans escriptors i escriptores del territori ebrenc, col·laborant en la difusió de la seva obra més enllà de l'entorn local.

Pel que fa a les jornades d'enguany, Queralt ha expressat el seu convenciment en la importància de seguir mantenint la difusió del folklore popular, aquell que moltes vegades es transmet de generació en generació i que, poc a poc, es va recollint i documentant. Les jornades d'enguany, sota el títol de "Xalant, treballant i pregant", oferiran una visió de la literatura de tradició oral, els contes i rondalles, i de la iconografia que dóna forma a la "saviesa popular" que anomenem folklore, el bestiari, gegants i nans, tot configurant un homenatge al que va ser gran folklorista tortosí Joan Moreira.