Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Tortosa

Nota de premsa

Publicat el 01/10/2018
L'Ajuntament aprova les ordenances fiscals pel 2019 i el Pla municipal per la diversitat sexual i de gènere LGTBI
El ple del consistori també aprova una proposta d'acord de l'CM amb motiu del primer aniversari de l'1 d'octubre
El ple ordinari del mes d'octubre de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar el Pla municipal per la diversitat sexual, afectiva i de gènere LGTBI per al 2018-2021. Es va fer unanimitat després de mesos de treball conjunt per elaborar un pla amb mesures concretes per impulsar al municipi. També es va aprovar per unanimitat impulsar la constitució formal d'una xarxa de pobles i i ciutats per la diversitat sexual, afectiva i de gènere LGTBI.

En aquest ple també es va aprovar provisionalment la modificació d'ordenances fiscals pel 2019. El govern municipal va tirar endavant la proposta malgrat el vot contrari de l'oposició. La proposta d'ordenances fiscals preveu la congelació de tots els impostos, taxes i preus públics per cinquè any consecutiu, malgrat que l'IPC és de +2,2. A més, es torna a rebaixar, en un 1%, la taxa d'escombraries, que en els darrers sis exercicis acumula una reducció del 14%. També es mantenen totes les bonificacions.

D'altra banda, es va aprovar la moció de la CUP en defensa dels dret de l'Adrià Carrasco i la Tàmara Carrasco, amb els vots del PDeCAT, ERC, Movem i CUP. Per contra, les altres quatre mocions presentades es van rebutjar.

Deu minuts abans del ple ordinari, en una sessió extraordinària amb motiu de l'1 d'octubre, el ple de l'Ajuntament va aprovar una proposta d'acord de l'Associació Catalana de Municipis (ACM). La proposta es va aprovar amb els vots del govern municipal (PDeCAT i ERC), Movem Tortosa, i CUP. Els grups del PSC i del PP van votar-hi en contra.

La proposta consta de quatre punts: reivindica i agraeix a totes aquelles persones que van fer possible el referèndum d'autodeterminació del passat 1 d'octubre, malgrat les amenaces, l'ús il·legítim de la violència i la brutalitat policial per part del govern espanyol; reitera la inapel·lable necessitat que el govern de l'estat espanyol s'assenti a negociar un referèndum acordat i a acceptar el resultat democràtic que s'obtingui del plebiscit sense descartar altres opcions o sistemes proposats que puguin fer-ho possible; exigeix la llibertat immediata i incondicional dels presos i preses polítics i el retorn dels exiliats; i demana donar trasllat d'aquest acord als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, al govern de la Generalitat, als grups parlamentaris de Congrés dels Diputats, als grups parlamentaris del Parlament Europeu i a l'Oficina de l'Alt Comissionat de l'ONU per als Drets Humans (ACNUDH).