Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Tortosa

Nota de premsa

Publicat el 27/09/2018
L'Ajuntament de Tortosa manté la congelació de tributs i fa una nova rebaixa de l'1% de la taxa d'escombraries
L'alcaldessa, Meritxell Roigé, recorda que s'acumula una rebaixa del 14% de la taxa d'escombraries en els sis últims anys
El ple ordinari del mes d'octubre, que se celebrarà el proper dilluns, preveu aprovar les Ordenances Fiscals per a 2019, que té com a principals novetats el manteniment de la congelació de tots els impostos, taxes i preus públics, com en anteriors exercicis, i una nova reducció d'un 1% de la taxa d'escombraries, que acumula una rebaixa del 14% en sis anys. L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el regidor d'Hisenda, Marià Martínez, han presentat aquest dijous la proposta d'Ordenances Fiscals per al 2019. L'alcaldessa ha recordat que es manté la coherència amb la política fiscal impulsada pel govern municipal en els darrers anys amb l'objectiu de reduir la pressió fiscal a la ciutadania i assolint la màxima equitat tributària a Tortosa.

Com l'any anterior, es tornen a congelar tots els impostos, taxes i preus públics, per cinquè any consecutiu, i es torna a reduir la taxa d'escombraries en un 1%, que ja acumula una rebaixa d'un 14% en els sis darrers exercicis. L'alcaldessa ha insistit que l'Ajuntament torna a fer un esforç per rebaixar la pressió fiscal als ciutadans en un context on, a diferència d'anys anteriors, ens trobem amb un IPC que d'agost a agost ha estat de +2,2%.

Per la seva part, el regidor d'Hisenda, Marià Martínez, ha explicat que, en aquest context d'un IPC superior al 2%, s'han mantingut totes les bonificacions existents, s'han adoptat els models d'ordenances fiscals aprovats per la Diputació de Tarragona, i es manté l'esforç per assolir una major equitat tributària. Martínez ha destacat que els tipus dels impostos es mantenen a l'IBI, IAE, IIVTNU, ICIO i IVTM, on s'ha afegit una bonificació del 75% per combustible GLP i GNC. Sobre les taxes es congelen i es mantenen totes les bonificacions, exceptuant la d'escombraries que es rebaixa en un 1%. També es congelen i es mantenen totes les bonificacions dels preus públics.

D'altra banda, el govern municipal ha recordat que es mantenen les bonificacions socials en l'IBI, IIVTNU i en la taxa d'escombraries, i la d'expedició de documents; així com en altres tarificacions d'Aigües Tortosa o de Tortosasport, així com les bonificacions a les Escoles municipals de Música i Teatre.

També recordar que, juntament amb Base, l'organisme autònom de la Diputació de Tarragona encarregat de la recaptació, des de l'any passat es facilita a la ciutadania de Tortosa l'agrupació de tributs i el fraccionament anual en 9 pagaments.