Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 21/09/2018
Pere Panisello presenta la seva renúncia i deixa de ser conseller delegat de GESAT i Tortosa Salut
Panisello va ser nomenat conseller delegat de GESAT i Tortosa Salut el febrer del 2013
El fins ara conseller delegat de GESAT SAM i Tortosa Salut que gestionen l'Hospital de la Santa Creu de Jesús i la Clínica Terres de l'Ebre, Pere Panisello, ha presentat aquest dijous la seva renúncia davant dels respectius consells d'administració de les dos societats. Panisello ha assegurat que és una decisió que havia pres i comunicat a l'alcaldessa, Meritxell Roigé, i que coincidia amb la finalització de l'encàrrec que li havia fet l'anterior alcalde, Ferran Bel: fer-se càrrec de la sortida dels centres sanitaris de Tortosa de GINSA, societat que s'encarregava de la gestió sanitària dels hospitals de Reus, Móra d'Ebre, Amposta i Tortosa, per aconseguir una millora en la prestació del servei; i que havia de derivar amb una reorganització interna tant de l'Hospital de la Santa Creu com de la Clínica Terres de l'Ebre.

Panisello va ser nomenat conseller delegat de GESAT i Tortosa Salut, un càrrec que no rep cap tipus de remuneració, el febrer del 2013, coincidint amb l'adquisició per part de l'Ajuntament de la Clínica Terres de l'Ebre. Al setembre del 2015, després de les darreres eleccions municipals, el llavors alcalde Ferran Bel li torna a demanar que s'incorpori a les societats perquè tiri endavant la sortida de GINSA, que es va fer efectiva el passat 31 de desembre, i que s'ha completat durant els primers sis mesos del 2018 quan l'Ajuntament de Tortosa ha assumit ja totes les competències dels dos centres sanitaris.

El fins ara conseller delegat ha explicat, davant dels consells d'administració, que ha decidit presentar la seva renúncia un cop acabada la desconnexió de l'empresa de Reus, un procés que ha estat complex i que ha derivat en una reorganització interna tant de l'Hospital de la Santa Creu com de la Clínica Terres de l'Ebre. A més, també aquesta mateixa setmana s'ha fet la inauguració de la nova unitat nefrològica, que vam posar en marxa a finals de juliol. En els darrers mesos també han coincidit els judicis pels acomiadaments de l'excap de Cuina i l'exdirector de l'Hospital de la Santa Creu. Un d'ells s'ha tornat a ajornar aquesta mateixa setmana i l'altre amb sentència del Jutjat Social, datada el passat 20 de juliol, i on es considera procedent l'acomiadament del cap de Cuina, donant la raó a la decisió presa per l'Ajuntament.

Panisello ha destacat que durant els anys que ha estat conseller delegat s'ha dut a terme l'ampliació de la residència de l'Hospital de Jesús, la nova unitat de cures pal·liatives, la modernització de l'equipament del centre, la gestió de la cafeteria, l'ampliació de l'aparcament, la vigilància nocturna, l'aula de formació i, especialment, la construcció de la nova unitat de nefrologia que dóna servei a totes les Terres de l'Ebre, i que va entrar en funcionament el passat 30 de juliol.

Pel que fa a la Clínica Terres de l'Ebre, també s'ha dut a terme la remodelació i ampliació del servei d'Urgències, s'han aconseguit molt bons resultats en les enquestes de satisfacció dels usuaris, i s'ha iniciat un procés de regularització interna del personal del centre.

Durant aquests anys s'han tancat els comptes de les dos societats amb beneficis, cosa que, entre altres, ha permès autofinançar l'adquisicó de la Clínica Terres de l'Ebre, com es va comprometre el govern municipal, així com reinvertir-los en la consolidació del projecte sanitari a Tortosa.

Davant dels consells d'administració respectius, Panisello ha volgut agrair la confiança dels alcaldes Ferran Bel i Meritxell Roigé, així com de les actuals directores dels centres sanitaris, les doctores Almudena Garnica i Núria Casalé, així com de l'anterior director de la Clínica Terres de l'Ebre, el doctor Enric Nin. També ha agraït als consells d'administració i als comitès d'empresa, així com a tot el personal dels dos centres la col·laboració mantinguda durant aquests anys, així com la dedicació i implicació per poder oferir un bon nivell assistencial.

Per la seva part, l'alcaldessa ha agraït la feina feta per Pere Panisello no només com a conseller delegat de GESAT i Tortosa Salut durant aquests darrers anys, sinó també per tota la seva dedicació al servei públic tant a l'EMD de Jesús, a l'Ajuntament de Tortosa, i a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús. A més, també li ha agraït especialment haver mantingut el seu compromís fins al final de procés de desvinculació total de GINSA, tal i com es va comprometre, i amb les dos direccions gerencials als dos centres consolidades.