Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Tortosa

Nota de premsa

Publicat el 10/09/2018
Tortosa aprovarà una ordenança per regular els serveis esportius municipals
La normativa coincideix amb la posada en marxa del nou complex esportiu la propera tardor que incrementa els serveis en qualitat i quantitat
L'equip de govern municipal durà al Ple, el proper dilluns 17 de setembre, la proposta d'aprovació provisional de l'ordenança reguladora de la prestació patrimonial pública no tributària dels serveis esportius municipals. Fins ara aquests serveis es fixaven amb preus públics però la nova Llei d'Hisendes Locals obliga a crear aquesta nova ordenança, que coincideix amb la posada en marxa del nou complex esportiu la propera tardor. L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada pel regidor d'Esports, Joaquín del Pino, i el gerent de Tortosasport, Jesús Martí, han presentat aquest dilluns la nova ordenança amb l'increment i modificació dels serveis que s'ofereixen fins ara.

Les actuals instal·lacions esportives ofereixen nado lliure i cursets de natació i activitats dirigides al gimnàs municipal. Amb el nou complex s'incrementen els serveis amb entrenaments supervisats o assessorats, l'ús de sala de fitness, accés spa, i ús i cursos de pàdel. Respecte els nous serveis de piscina, el nou complex permet que hi hagi nado lliure durant tots els horaris d'obertura ja que es passa d'una piscina de 5 carrers a una de 10 carrers. A més s'incrementen el nombre de cursets i la seva capacitat, oferint també com a novetat cursets per a nadons de 0 a 2 anys que es farà a la nova piscina d'aprenentatge de 12,5 metres. Així mateix, com a novetat, la piscina també estarà oberta en diumenges. Respecte les activitats dirigides s'incrementen les franges horàries així com el tipus d'activitat ofertades, adaptant-se a les noves tendències.

La posada en marxa del nou complex també farà que es modifiqui l'estructura d'abonaments per a ajustar-ho als nous serveis i facilitar-ne la gestió. Així es fixa un abonament complet infantil, jove, adult, gent gran i familiar, així com un abonament només per ús de la piscina. A més, també s'afegeix un abonament complet d'horari reduït que serà per potenciar les franges horàries amb menys usuaris i també pels usuaris que vulguin utilitzar el complex en caps de setmana.

Així mateix, l'ordenança preveu aplicar un descompte del 15% a aquelles persones que acreditin família nombrosa, família monoparental, persones a l'atur o menor d'edat amb els progenitors en situació d'atur, persones amb discapacitat o persones pensionistes.

Respecte l'estructura de preus de nou complex s'adapten els preus d'entrada segons els usuaris i es creen packs d'entrades, i s'adapten els preus dels cursets de natació i s'estableixen descomptes per a aquelles persones abonades. A mode d'exemple, un abonament plata d'adult que incloïa accés lliure a la piscina i 1 activitat dirigida costava 42,58 euros al mes, amb el nou complex es converteix amb un abonament complet que té un cost de 39 euros al mes i que inclou accés lliure a la piscina durant tota la jornada, accés lliure a totes les activitats dirigides i accés lliure al gimnàs. Pel que fa a l'abonament or actual que incloure accés lliure a la piscina, 1 activitat dirigida, i 1 curset de natació i que té un preu de 51,53 euros al mes, es passarà al abonament complet amb curset de natació de 2 dies a la setmana que tindrà un cost de 58 euros al mes. Pel que fa als cursets de natació infantil de 2 dies a la setmana, actualment té un cost de 35,85 euros i ara serà de 32 euros al mes.

D'altra banda, es mantenen les activitats que no tenen afectació directa de les noves instal·lacions com és l'escola municipal de rítmica, educació física per a centres educatius, activitats barris i pobles, entre altres.