Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Tortosa

Nota de premsa

Publicat el 27/08/2018
Tortosa podrà tornar a demostrar la seva solidaritat aquestes Festes de la Cinta 2018
"La Festa del Xiquet" de l'HTVC, l’Ofrena de la Cinta i el concert final de Festes del dilluns seran els tres esdeveniments on es podrà aportar aliments
Tortosa tornarà a demostrar el seu esperit solidari aquestes Festes de la Cinta. L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el portaveu del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray, han explicat les tres activitats de Festes on es podrà aportar aliments per a les persones necessitades del municipi.

El coordinador del Banc dels Aliments ha volgut recordar que "la Fam no fa Vacances" i que és per això que des de l'entitat organitzen activitats per recollir aliments durant els mesos d'estiu: "El passat mes de juny vam rebre una partida d'aliments procedent de les ajudes de la Unió Europea, però aquests aliments ja s'estan acabant, i necessitem tornar a omplir els magatzems". "Un cop més, és necessària la participació de tothom" ha exposat Ologaray, afegint que "des d'un brick de llet fins un carro sencer, tot es necessari i tot farà que puguem ajudar a posar el plat a taula dels que més ho necessiten". El portaveu ha explicat també que "la millor forma de col·laborar és aportant aliments o fent un donatiu econòmic, que el Banc dels Aliments transformarem en menjar per als més necessitats". Tot i que qualsevol aliment és benvingut, es demana sobretot aliments no peribles, en especial llet, oli, llegum cuit i conserves.

L'alcaldessa de Tortosa ha agraït el treball dels voluntaris i ha fet una crida a participar en alguna, o totes, les activitats solidàries de les Festes de la Cinta. "Des de l'Ajuntament de Tortosa treballem dia a dia per totes aquelles persones necessitades del municipi, i creiem en un model de festes solidari", ha explicat Roigé, afegint que "enguany estem molt satisfets de poder oferir un final de Festes molt solidari, ja que tots aquells que vinguin a veure el concert del 25è aniversari dels Quicos tindran també l'opció de col·laborar en la campanya".

Les tres activitats on es podrà col·laborar són "La Festa del Xiquet" de l'HTVC, on els més petits també poden conèixer la tasca del Banc dels Aliments i prendre consciència que s'ha d'ajudar als més necessitats; l'Ofrena de la Cinta, on es demana a totes les entitats participants que aportin aliments, i on també els particulars poden fer-ho accedint per La Nau del Parc (a banda d'aliments, també es recollirà material escolar); i el concert de fi de Festa del dilluns 3 de setembre, el qual, per primer any, serà solidari, i on es demana a tots els assistents que col·laborin aportant aliments o fent un donatiu econòmic.

El Banc dels Aliments va repartir durant el 2017 uns 500.000 quilos a 2.000 famílies necessitades del territori. No obstant, l'entitat ha assegurat que amb aquestes quantitats es pot garantir poc més d'una menjada diària.