Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Tortosa

Nota de premsa

Publicat el 30/07/2018
Entra en funcionament la nova Unitat d'Assistència Nefrològica de Tortosa
Els pacients d'hemodiàlisi rebran tractament des d'aquest dilluns a les noves instal·lacions de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús
La nova Unitat d'Assistència Nefrològica, ubicada al recinte de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús, entra en funcionament a partir d'aquest dilluns. El nou equipament millora de manera molt important l'atenció als més de 150 pacients d'hemodiàlisi i als 3.000 que anualment s'atenen en consultes externes gràcies a la modernització, tecnologia, accessibilitat i major comfort del nou equipament. Des de 1980, l'Hospital de la Santa Creu de Jesús és el centre de referència a l'Ebre per als malalts amb patologies renals.

La nova Unitat d'Assistència Nefrològica s'ha construït just al costat de l'accelerador linial que fa 10 anys es va construir per a prestar servei de radioteràpia als malalts de les Terres de l'Ebre. El nou edifici, de planta baixa i accessible, ocupa una superfície de 1.400 m2, dividits en l'àrea d'administració, consultes externes i àrea de tractament d'hemodiàlisi. A consultes s'han ubicat 3 consultoris polivalents, hospital de dia, despatx mèdic i biblioteca. L'àrea d'hemodiàlisi té dos accessos, un dels quals per a ambulàncies, així com vestidors, sala d'espera, despatx de supervisió, laboratori, farmaciola, magatzems, planta d'aigües i zona de concentrats. Per a la realització del tractament es disposa d'una sala amb capacitat per a 40 pacients amb monitoris d'última generació i llits elèctrics per millorar la seva comoditat. S'ha equipat també amb televisors amb auriculars, il·luminació individualitzada i altres mecanismes per preservar la intimitat dels pacients. També hi ha una sala per a pacients aguts i una altra per als que precisen aïllament, amb personal propi i accessos exclusius.

La societat municipal GESAT va adjudicar a l'empresa Fresenius Medical Care la construcció i equipació de la nova Unitat d'Assistència Nefrològica per un import de 3.596.400 euros, en una actuació que permet un important canvi en els espais dedicats a l'atenció i tractament dels pacients renals de les Terres de l'Ebre. Aquesta actuació ha estat finançada íntegrament per l'administració municipal.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat que la posada en marxa d'aquest servei continua en la línia dels darrers anys d'apostar pel servei públic sanitari de qualitat al territori. "Aquesta nova unitat permetrà millorar l'atenció i el benestar dels pacients mentre estan rebent el tractament en un dels serveis que prestem des de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús com a centre de referència en pacients amb patologies renals a les Terres de l'Ebre", ha afegit.

Els malalts de patologies renals de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre són derivats a la Unitat d'Assistència Nefrològica de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús dels dels centres d'atenció primària i hospitalària del territori, en tant que centre de referència, on es presten serveis de prevenció, diagnòstic, prescripció de tractament substitutiu i tractament de les malalties renals. Fins aquest dilluns, el servei s'ha prestat a la 4a planta de l'Hospital.

La nova Unitat ha entrat en funcionament aquest dilluns, tot i que la seva inauguració oficial està prevista pel pròxim mes de setembre.