Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Tortosa

Nota de premsa

Publicat el 16/07/2018
La Festa del Renaixement estrena protocol contra les agressions sexuals i comportaments sexistes
Els tècnics de diferents regidories de l'Ajuntament i la Policia Local hi han treballat en base al reglament fet per l'Institut Català de les Dones
L'Ajuntament de Tortosa ha presentat el protocol contra les agressions sexuals i comportaments sexistes durant les festes que s'ha treballat en base al reglament fet per l'Institut Català de les Dones. El protocol elaborat pels tècnics de les àrees de Festes, Serveis Socials, Joventut i Seguretat, a través de la Policia Local s'estrenarà amb motiu de la Festa del Renaixement que comença aquest dijous, i s'aplicarà posteriorment a les festes majors.

Tant la regidora de Serveis Socials i Drets Civils, Maria Jesús Viña, com el regidor de la Festa del Renaixement, Domingo Tomàs, han destacat el caràcter preventiu d'aquest protocol, ja que no consta cap denúncia d'agressió sexual a la Festa del Renaixement. L'Ajuntament ha editat uns futlletons informatius que estaran a les tavernes del Renaixement on s'explica gràficament què fer davant de qualsevol acció que atempti contra la llibertat d'una persona, utilitzant la violència o intimidació. El mateix programa d'actes de la Festa del Renaixement, que es repartirà per les llars, inclou un segell amb el missatge 'Ni agressions sexuals. #NomésUnSíÉsUnSí. Ni conductes sexistes'.

També s'ha informat que aquest mateix dilluns es durà a terme una reunió amb les tavernes del Renaixement perquè el personal encarregat estigui atent i conegui com actuar davant qualsevol conducta inadequada. Un missatge que també es farà arribar a tots els col·lectius de la Festa del Renaixement.

D'altra banda, el regidor de la Festa també ha explicat que, entre altres mesures, per exemple, s'han instal·lat els serveis públics portàtils a llocs de pas ben il·luminats. Així mateix, durant els dies de la Festa hi haurà equips de treball, ja siguin policies de paisà o no, encarregats de "l'observació i vigilància pels espais del Renaixement". L'inspector en cap de la Policia Local, Jesús Fernàndez, ha explicat que aquests equips s'encarregaran de preguntar, mediar i actuar en cas que hi hagi alguna actitud fora de lloc i, si s'escau, activar el sistema policial.

El regidor de la Festa del Renaixement ha recordat que tot i que en cas que alguna persona necessiti rebre alguna atenció policial o vulgui fer alguna denúncia, la comissaria de la Policia Local està ubicada al bell mig dels espais de la Festa, al barri de Remolins; enguany també es comptarà amb la nova unitat mòbil d'atenció a la ciutadania que es desplaçarà per diferents ubicacions de la Festa.