Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Tortosa

Nota de premsa

Publicat el 11/04/2018
Tres equips d’arquitectes opten a dissenyar el nou espai públic de davant la Catedral
En pocs dies es coneixerà l’equip guanyador que tindrà un termini màxim de sis setmanes per lliurar el projecte
Tres equips d’arquitectes opten a dissenyar el projecte executiu i la direcció d’obres d’urbanització del nou espai públic de davant la Catedral i la integració de les restes arqueològiques trobades en aquest entorn. Els equips seleccionats en la primera fase de licitació de l’obra són: Batlle i Roig Arquitectura, Arriola&Fiol, i Olga Felip i Josep Camps Arquitecturia. En total s’hi han presentat 12 gabinets d’arquitectura. En els propers dies el Jurat es reunirà per valorar les propostes i escollir l’equip guanyador. Un cop signat el contracte d’adjudicació, tindran un termini màxim de 6 setmanes per lliurar el projecte. La redacció del projecte executiu i la direcció d’obres d’urbanització de la nova plaça de davant la Catedral va sortir a licitació per un import de 73.398 euros, IVA exclòs.

L’equip Arriola&Fiol amb seu a Barcelona i fundat l’any 1987 han desenvolupat projectes destacats com el Fossar de les Moreres de Barcelona o el Mercadal a Girona. També els acrediten premis en concursos d’arquitectura i urbanisme com per exemple el primer premi concurs internacional Crown square i equipament Oast House de Manchester al 2016, o el primer premi del concurs internacional Wagramerstrasse projecte urbà i espai públic de Viena el 2014.

Batlle i Roig Arquitectura és un estudi amb seu a Barcelona fundat l’any 1981. Entre altres projectes han desenvolupat el poliesportiu de la Ciutadella i urbanització de l’àmbit dels quacamais al zoo de Barcelona l’any 2009; i el projecte d’urbanització provisional en el conjunt industrial de Can Batlló de Barcelona l’any 2015. Entre altres premis, han estat reconeguts amb el Premi a la Innovació en la construcció de Catalunya el 2016 per l’obra The Style Outlets Viladecans; i el segon premi de l’European Garden Award 2016 pel parc atlàntic en la Vaguada de las Llamas a Santander.

Felip i Camps Arquitecturia és un equip jove d’arquitectes amb seu a Girona. Des del 2006, han guanyat diferents premis i el seu treball ha estat reconegut arreu. Han treballat a la ciutat de Tortosa amb obres com la plaça de l’Absis de la catedral o el centre cívic de Ferreries. L’any 2012 van representar Catalunya a l’exposició ‘Architectural Rowers’ de la Biennal d’Art de Venècia. L’any 2013, van ser reconegut com a l’arquitecte jove de l’any pel disseny d’edificis, i Olga Felip va ser guardonada pel Diari d’Arquitectes com la Dona Emergent en Arquitectura l’any 2013.