ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 13/09/2021
Tortosa consolida a l'alça l'ús de vehicles elèctrics a la ciutat després de la posada en servei dels nous carregadors
Després del punt de recàrrega implantat al juny a Remolins, l'Ajuntament treballa per ampliar la xarxa amb la instal·lació de més aparells al municipi
Tortosa avança en la implementació de mitjans de transport d'ús privat amb mecanismes d'impulsió més respectuosos amb el medi ambient. Així ho revelen les dades d'utilització dels carregadors de vehicles elèctrics instal·lats per l'Ajuntament de Tortosa en diversos punts de la ciutat, que assenyalen una corba creixent des de la posada en marxa del servei: al 2018 (primer any sencer de funcionament dels punts de recàrrega municipals) es van activar en 625 ocasions; l'any següent, al 2019, es van utilitzar 829 vegades; al 2020 la xifra va assolir les 1.047 recàrregues i al 2021 ja s'ha tornat a fixar un nou rècord, amb 1.600 recàrregues fins a l'inici del setembre. Amb la mateixa progressió, al final del 2021 la xifra d'utilització dels carregadors de vehicles elèctrics superaria les 2.400 recàrregues, el que suposaria duplicar les utilitzacions de l'any anterior.

Hi ha altres indicadors que també revelen la progressiva implantació de vehicles de motor elèctric. Al desembre del 2017, quan es va posar en funcionament el primer punt de càrrega, el van fer servir 4 usuaris. A l'any següent s'hi van afegir 72 usuaris nous i des de llavors la línia no ha deixat d'anar a l'alça: al 2019 hi van haver 112 nous vehicles; al 2020, 132 més, i en els vuit primers mesos del 2021 ja s'han registrat 149 nous vehicles. En total, 469 vehicles elèctrics s'han connectat, en algun moment des de la seua implementació, als aparells instal·lats a la ciutat.

La mitjana de temps d'utilització se situa, en el que portem de 2021, en 593 minuts diaris: gairebé 10 hores diàries de recàrrega. Això representa un salt destacat en comparació al total del 2020, aleshores amb 183 minuts diaris d'utilització (poc més de 3 hores diàries), i molt superior al del 2019, amb 99 minuts diaris, és a dir, una mica més d'una hora i mitja.

A la segona meitat de juny, l'Ajuntament de Tortosa va posar en servei un nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics, situat a la plaça de la Immaculada, al barri de Remolins, que suma als que anteriorment ja havia posat en marxa el consistori. D'esta manera, la xarxa actual a la ciutat compta amb un aparell a l'avinguda de la Generalitat a l'altura del parc Teodor Gonzalez; un altre a la confluència del carrer Alcanyís amb la plaça 1 d'Octubre, a Ferreries, a tocar del complex esportiu WIN, i un altre al carrer Barcelona, a l'exterior del Consell Comarcal del Baix Ebre. La previsió és que durant els pròxims mesos l'Ajuntament de Tortosa continue instal·lant nous punts de recàrrega repartits en diversos punts del municipi.

La implantació del servei de recàrrega per a vehicles elèctrics respon a la voluntat del govern municipal de seguir potenciant l'ús de mitjans de transport més respectuosos amb el medi ambient. L'Ajuntament de Tortosa s'ha adherit a l'Acord per una Ciutat Verda, promulgat des de la Unió Europea, amb la mirada posada al 2030. És per això que està duent a terme accions que ajuden a reduir l'emissió de CO2, com ara la potenciació de mitjans de transport alternatius al vehicle de combustió. En este sentit, en els últims mesos ha ampliat la flota de vehicles municipals amb la incorporació a la Policia Local de dos motocicletes i un turisme amb motor 100% elèctric, així com un turisme per a les tasques de Protecció Civil.