ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 22/03/2021
La Setmana Santa de Tortosa programa diverses activitats, mentre espera recuperar les processons després de la covid
Un via creu, Divendres Sant a la plaça dels Dolors, dos concerts, a la catedral i a l'església dels Dolors, i el pregó de Josep Borrell, els actes del programa
L'Agrupació de Confraries de Setmana Santa de Tortosa ha donat a conèixer les activitats que durà a terme enguany a la ciutat. S'allargaran del 27 de març al 2 d'abril i, per segon any, no podran incloure processons, ateses les mesures de prevenció de la covid-19: l'any passat, l'esclat de la pandèmia i el decret d'estat d'alarma ja van obligar a suspendre totes les activitats que estaven previstes. Un any després, la situació epidemiològica no és tan dràstica com aleshores però des de l'Agrupació de Confraries apunten a les recomanacions fixades pel govern a l'hora d'ajornar una vegada més les processons: "fa un any vam prendre una decisió, la d'anul·lar les processons, que va ser molt difícil. Enguany volíem fer algun acte, encara que no poguessem traure els misteris als carrers, perquè com a mínim poguessem fer un tastet del que significa per a nosaltres la Setmana Santa", ha explicat la presidenta de l'Agrupació de Confraries, Cinta Fontanet.

Per la seua banda, l'alcaldessa, Meritxell Roigé, ha recordat que es tracta d'un fet que va més enllà del sentiment religiós i que aplega una bona part de la ciutadania de Tortosa. A més a més, constitueix "un actiu turístic i d'atracció de visitants" durant estos dies, per la qual cosa s'ha mostrat confiada "que l'any vinent es puga recuperar ja la Setmana Santa tal com la coneixem", ha afegit. Roigé ha incidit, a més, que l'Agrupació de Confraries i l'Ajuntament han treballat per mantindre les activitats que fossen possibles atenent, també, a la coincidència amb l'any de la Capital de la Cultura Catalana 2021. I és que, un dels eixos del programa de la capitalitat està vinculat amb la creença, on entre altres aspectes s'hi recullen les expressions populars i artístiques vinculades amb el fet religiós.

El programa d'actes de la Setmana Santa 2021 arrancarà el dissabte 27 de març amb el pregó a càrrec de Josep Borrell, qui va ser president de l'Agrupació de Confraries entre el 2001 i el 2012. La conferència tindrà lloc al Centre d'Interpretació de la Setmana Santa però compta amb accés restringit per la capacitat de la sala. Es podrà seguir en directe per les xarxes socials de l'agrupació.

També s'han previst dos concerts de música sacra: un, dilluns 29 de març a la catedral, anirà a càrrec de la banda i el cor de la Lira Ampostina; l'altre, dimecres 31 de març, tindrà l'església dels Dolors com a escenari i al Cor Flumine com a protagonistes. Les entrades per als dos concerts, amb un preu de 5 euros cadascun, es poden adquirir a la web Ebreticket.cat.

Divendres Sant, el 2 d'abril, es farà la vetlla del Sant Crist al convent de la Puríssima i, a les 19.30 h, el via creu es traslladarà a la plaça dels Dolors.