ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 23/12/2020
El ple de l'Ajuntament aprova gairebé per unanimitat els nous convenis reguladors amb les tres EMD's
L'alcaldessa Meritxell Roigé agraeix la predisposició i la voluntat dels alcaldes de Jesús, Campredó i l'alcaldessa de Bítem per arribar a un acord
El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat per àmplia majoria els nous convenis reguladors de les relacions amb les EMD's de Jesús, Campredó i Bítem. Els tres convenis, aprovats en sessió extraordinària aquest dimecres, només han comptat amb una abstenció del grup municipal de la CUP.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que se sent "molt orgullosa" de l'aprovació d'aquests tres convenis que permeten consolidar la relació de l'Ajuntament amb els pobles de Jesús, Campredó i Bítem pels pròxims 8 anys. Roigé ha explicat que s'ha treballat molt intensament amb els tres alcaldes i alcaldessa i els tècnics municipals en els darrers mesos per aconseguir un acord que "ens permet ser més forts com a municipi". En aquest sentit, Roigé ha agraït públicament la predisposició i la voluntat dels alcaldes de Jesús, Víctor Ferrando, de Campredó, Damià Grau, i de Bítem, Lurdes Domènech per fer possible l'acord.

Els nous convenis permeten establir una nova relació amb les EMD's que preveu una millora de l'impacte econòmic amb dos transferències anuals, una de recursos corrents i l'altra de capital, amb noves fórmules que amplien la recaptació d'ingressos. Així, la fórmula de transferència corrent afegeix nous conceptes d'ingrés: IBI rústica, IBI característiques especials, taxa per ocupació del domini públic per empreses subministradores d'energia i per prestadores de serveis de comuinicacions, IAE i cànon de parcs eòlics. D'altra banda, la fórmula de trasnferència de capital proposada resulta d'afegir un import fix als vigents capítols VI i IX d'ingressos.

Els convenis també inclouen la descentralització del servei d'urbanisme, portant aquest servei a l'atenció del ciutadà de cadascun dels pobles. Així mateix, i en el cas de Campredó, s'afegeix una nova competència, que ja tenia Jesús, pel que fa a la gestió de llicències d'obres menors.

Com ha destacat l'alcaldessa, els convenis aprovats avui pel ple de l'Ajuntament, i que seran aprovats pels plens de cada EMD en els propers dies, faran que "si la situació econòmica de l'Ajuntament és bona, també ho serà per a les EMD". "Aquests convenis responen a criteris d'equilibri territorial, perquè creiem en els pobles del municipi i els dotarem de més serveis", ha manifestat Roigé.

L'acord s'ha aprovat abans d'acabar l'any perquè tingui efectes sobre la liquidació del 2020 i també s'aplicarà a la modificació pressupostària prevista pel 2021.