ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 06/11/2020
La Clínica Terres de l'Ebre atén des d'avui part del triatge de les emergències mèdiques de la regió sanitària
Tant la Clínica com l'Hospital de la Santa Creu reforcen la seua actuació dins del Pla de Contingència fixat a l'Ebre per la pressió hospitalària per la covid
Els dos centres sanitaris de titularitat municipal de Tortosa, la Clínica Terres de l'Ebre i l'Hospital de la Santa Creu de Jesús, reforcen la seua activitat per fer front a les necessitats sanitàries derivades de l'actual situació de la pandèmia de coronavirus: des d'este divendres, les urgències de la Clínica Terres de l'Ebre de Tortosa s'utilitzaran com a Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP). El Servei d'Emergències Mèdiques hi ha instal·lat una àrea assistencial que ajudarà a fer el triatge dels casos de més necessitat que siguen derivats pels dispositius del SEM. És una de les mesures que inclou el Pla de Contingència de la Regió Sanitària de l'Ebre, adoptades davant l'augment de la pressió assistencial que s'està produint en les últimes setmanes al territori, tant a l'atenció primària com a l'àmbit hospitalari.

El mateix pla preveu que l'activitat quirúrgica de la Clínica Terres de l'Ebre es mantinga activa, sempre que sigui possible. No obstant això, si la situació ho requereix caldria ajornar estes intervencions per disposar de llits per a ingressos derivats de l'hospital Verge de la Cinta.

A la primera onada de contagis, al març, la Clínica Terres de l'Ebre ja va assumir tota l'activitat de ginecologia, obstetrícia i pediatria derivada de l'HTVC, perquè l'hospital pogués reforçar l'assistència prioritària als contagis de coronavirus.

En l'actual Pla de Contingència està previst que l'altre centre sanitari de titularitat municipal, l'Hospital de la Santa Creu de Jesús, seguisca atenent els casos que requerisquen atenció intermèdia, ja siguen covid o no. A més a més, ha reforçat el nombre de llits disponibles per atendre casos positius de covid, amb vuit llits habilitats a l'àrea de rehabilitació que s'utilitzarien si les necessitats assistencials, amb les derivacions de la resta d'hospitals de la regió, així ho requereixen.