ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 30/09/2020
L'hospital de la Santa Creu inicia les obres per adequar una planta amb 17 llits per a l'atenció de malalts amb covid-19
Els treballs se centren a l'espai que antigament ocupaven els serveis d'hemodiàlisi i contemplen la creació d'un circuit diferenciat respecte la resta de centre
L'hospital de la Santa Creu de Jesús ha iniciat esta setmana les obres de remodelació de la quarta planta del centre per adaptar-la a l'atenció de persones ingressades per covid-19. Es tracta d'un espai que anteriorment havia acollit els serveis d'hemodiàlisi, fins que al setembre del 2018 es va inaugurar la nova Unitat de Nefrologia situada en un edifici diferent dins mateix del recinte hospitalari de Jesús. Ara, les tasques consisteixen en habilitar onze habitacions (sis de dobles i 5 d'individuals) amb capacitat per disset llits. A la vegada, l'actuació permetrà crear un accés per arribar directament a la quarta planta, permetent un circuit diferenciat i independent de la resta del centre.

Este matí, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, la gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre, Mar Lleixà, l'alcalde-president de l'EMD de Jesús, Víctor Ferrando, i el director de l'hospital de la Santa Creu, Salvador Pallejà, han explicat els detalls de l'actuació. Roigé ha destacat que es tracta d'una actuació que permet, a curt termini, donar resposta als possibles casos de contagis per coronavirus que s'hagen de derivar a l'hospital de la Santa Creu. Però que a la vegada suposarà una millora a mitjà i llarg termini, ja que l'espai que podrà ser utilitzat per al funcionament ordinari del centre una vegada se supere la pandèmia de covid-19.

Per la seua banda, la directora de serveis de Salut ha recordat que l'hospital de la Santa Creu és l'hospital de sociosanitari de referència del territori i que la posada en servei de la planta, a l'hivern, permetrà disposar de més recursos assistencials per poder donar resposta a les necessitats que sorgisquen a la regió sanitària.

Les obres tenen un termini previst de dos mesos i mig i suposaran una inversió d'1.288.285,54 €, finançats pel departament de Salut dins del conveni anual amb Gesat.