ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 29/07/2020
Dilluns comença la gratuïtat de la primera hora de zona blava a Tortosa
L'alcaldessa Meritxell Roigé ha explicat que la mesura, que pretén dinamitzar el sector comercial, serà vigent del 3 d'agost al 3 de febrer
Aquest matí l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada del tinent d'alcaldia i regidor de mobilitat, Fernando Saporta, ha comparegut en roda de premsa per anunciar que el proper 3 d'agost entra en vigor una nova mesura del govern per tal de dinamitzar el comerç local de la ciutat i reactivar l'activitat després de l'aturada provocada per la pandèmia de la Covid-19. La primera hora d'estacionament en zona blava serà gratuïta, s'aplicarà al primer tiquet diari per a cada vehicle fent servir l'ús de l'aplicació mòbil (APP) Aparcar Tortosa. L'ús de les noves tecnologies també permetrà evitar al màxim el contacte amb els expenedors situats a la zona blava, reduint la possibilitat que es convertisca en un possible focus de propagació del virus.

L'alcaldessa ha explicat que "aquest descompte d’una hora gratuïta al dia entra en vigor després que sigui vigient la modificació de l’ordenança que regula l’estacionament de la zona blava que es va aprovar al ple extraordinari del passat 28 de maig". "Hem impulsat aquesta mesura per afavorir l’arribada de clientela per poder comprar als establiments de la ciutat amb major comoditat i promoure el comerç local", ha afegit Roigé, que ha acabat recordant que "aquest govern farem tot el que estigui a les nostres mans per tal de seguir ajudant al sector comercial de la ciutat".

La gratuïtat de la primera hora de zona blava suposarà s’allargarà durant sis mesos, fins al 3 de febrer, i inclourà així tota la campanya de Nadal, Reis i rebaixes. S'estima que el consistori deixarà d'ingressar 70.000€ amb aquesta bonificació.