ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 20/07/2020
L'alcaldessa de Tortosa anuncia la suspensió de les festes de la Cinta 2020 davant la situació de la pandèmia al país
"No podrem fer les festes tal com les coneixem, amb actes gratuïts i d'una elevada participació, per evitar grans concentracions", explica l'alcaldessa
"Les festes majors de Tortosa no es podran dur a terme aquest 2020 tal com les hem viscut els últims anys". Així ho ha confirmat aquest dilluns l'alcaldessa, Meritxell Roigé, davant la situació actual de la pandèmia al conjunt del país: "veient la complexitat que tenen en algunes ciutats i territoris per la covid19, en alguns casos fins i tot amb confinaments, hem decidit suspendre el programa d'actes tal com el coneixíem", ha anunciat Roigé. L'alcaldessa ha argumentat que, des de fa uns anys, les festes de la Cinta es caracteritzen per actes populars i gratuïts, amb una elevada participació de gent. Per aquest motiu l'Ajuntament de Tortosa ha optat per la suspensió, amb vista a evitar esdeveniments que puguen generar grans concentracions.

Roigé ha detallat que per recordar la festivitat de la patrona de la ciutat plantejaran alguns actes simbòlics que puguen garantir l'aforament limitat. D'altra banda, ha explicat que el Bisbat de Tortosa també treballa en un escenari similar, en el qual només mantindrà la celebració de la missa estacional de la Cinta, però no la processó.

"La situació és complexa: no sabem com evolucionarà la pandèmia al setembre. Inicialment semblava que si es produïa un rebrot seria més cap a la tardor o l'hivern, però ateses les circumstàncies d'aquests moments havíem de prendre alguna decisió en ferm. No podíem plantejar actes amb molta gent al carrer", ha explicat. Meritxell Roigé ha apuntat que aquest matí s'ha reunit, juntament amb el regidor de Festes, Domingo Tomàs, amb representants de les penyes per anunciar-los la decisió. "Vull agrair que hagen entès que no podíem dur a terme un circuit de penyes com el dels anys anteriors", ha afegit l'alcaldessa.