ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 18/06/2020
Tortosa programa tota una setmana d'actes virtuals per commemorar el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI
La conferència institucional, prevista pel divendres 26, enguany anirà a càrrec del doctor Miquel Berzosa, oncòleg de l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa
El diumenge 28 de juny es commemora el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI. Amb l'objectiu de donar visibilitat al col·lectiu lèsbic, gai, bisexual, transsexual i intersexual, l'Ajuntament de Tortosa ha previst un seguit de propostes i activitats que es desenvoluparan des del dilluns 22 i durant tota la setmana. Aquest matí, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i la regidora d'Igualtat i Drets Civils, Dolors Bel, han explicat les accions previstes, que tenen com a finalitat "defensar les lliberats i els drets de totes les persones, independentment de la seua condició i orientació sexual". Meritxell Roigé ha afegit que cal seguir treballant per "normalitzar la situació i que tothom visca amb llibertat, estimant qui vulguen estimar i com vulguen fer-ho".

Com a acte previ, aquest matí Tortosa s'ha sumat a la resta de poblacions de Catalunya que han fet el gest simbòlic de pintar la bandera LGTBI en un dels passos de vianants de la ciutat. Hi han participat membres del col·lectiu LGTeBre, a més de l'alcaldessa i la regidora d'Igualtat. Aquesta acció se sumarà a la penjada de la bandera multicolor, que onejarà durant tota la setmana al balcó de l'ajuntament, així com a les EMD i pobles de Tortosa.

El programa d'actes arrancarà dilluns amb la lectura del manifest en motiu del Dia Internacional. Entre les propostes al llarg de la setmana també hi ha recomanacions de pel·lícules vinculades amb la temàtica LGTBI, així com microcàpsules informatives sobre l'activitat del col·lectiu LGTeBre, o sessions de contacontes sobre la diversitat afectiva. A banda, una entrevista a l'activista trans Jan Vila, una entrevista al sociòleg Gerard Coll, la presentació del llibre 'A la conquista del cuerpo equivocado', del sociòleg i activista trans Miquel Missé, o una taula redona sobre el Servei d'Atenció Integral LGTBI de Tortosa.

Els actes tindran un dels punts més destacats amb la conferència institucional, prevista per divendres 26, a càrrec del doctor Miquel Berzosa, oncòleg de l'Hospital Verge de la Cinta, sobre 'L'Orgull de la sanitat'.

Totes les activitats es podran seguir de manera virtual, a través dels enllaços que s'habilitaran a l'apartat específic creat a la web municipal www.tortosa.cat.