ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 09/06/2020
Tortosa aprova les subvencions de 400 euros a autònoms i empreses locals per fer front a la crisi de la covid-19
El ple ordinari també ha aprovat la gratuïtat del Museu fins a la tardor, així com la reducció del 80% de la llicència per a habitatges d'ús turístic
El ple ordinari de juny a l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dilluns les bases que regularan l'atorgament de subvencions directes als autònoms, sector comercial i empresarial del municipi. Aquestes ajudes volen afavorir la recuperació de les activitats econòmiques que es van veure directament afectades per l'ordre de confinament per la pandèmia de coronavirus. Les subvencions preveuen una aportació de 400 euros a cada activitat, d'una partida que ascendeix a més de 350.000 euros.

Aquestes ajudes van adreçades a activitats de l'àmbit comercial, educatiu, activitats d'hostaleria i restauració, turisme i altres addicionals, l'activitat de les quals va quedar suspesa presencialment o pel tancament al públic per l'entrada en vigor de l'estat d'alarma. Els conceptes subvencionables d'aquestes ajudes corresponen al lloguer o despeses hipotecàries associades a l'establiment comercial; les quotes d'autònoms i seguretat social a càrrec de l'empresa, en el cas de tindre assalariats; els interessos d'un préstec concedit en el marc de les ajudes de finançament en situació de la Covid-19; les despeses relacionades amb la digitalització del negoci per establir el comerç en línia o per adquirir equipament informàtic, entre d'altres; les despeses per a la protecció de la plantilla laboral i la clientel·la (mampares de protecció, EPIs,...); campanyes de màrqueting i publicitat en el període de l'estat d'alarma o posterior, o despeses de subministraments energètics i telecomunicacions. L'aprovació ha comptat amb els vots a favor dels grups del govern (Junts per Tortosa i el PSC) així com de Ciutadans, les abstencions de Movem Tortosa i ERC, i el vot contrari de la CUP.

La sessió ha aprovat l'addenda del conveni de col·laboració amb l'Agència Catalana de l'Habitatge en relació a la tramitació dels ajuts per controbuir a minimitzar l'impacte econòmic i social de la covid-19 en els lloguers de l'habitatge habitual.

El mateix ple, que s'ha dut a terme de manera telemàtica, també ha aprovat la modificació de l'ordenança fiscal que correspon a la taxa de les parades de les fires ambulants dels dilluns i dels dissabtes, per condonar-los el preu fins al final d'any. Igualment, ha aprovat la gratuïtat de l'entrada al Museu de Tortosa fins al 15 de novembre, com a via per fomentar l'activitat cultural a la ciutat després de la pandèmia. D'altra banda, també ha reduït, en un 80%, la taxa als habitatges d'ús turístic per potenciar el turisme de proximitat. A més ha aprovat la distribució dels 3,3 milions de superàvit del 2019 i ha convalidat el decret que destinava 220.000 addicionals a les entitats assistencials, subvencions per a l'atenció benèfica de famílies, mesures d'urgència social i contra la pobresa energètica.

Pel que fa a les mocions, s'han aprovat les dos presentades per ERC i CUP per reclamar la continuïtat dels punts de guaita per a la prevenció dels incendis forestals; la d'ERC, perquè l'Ajuntament de Tortosa s'integre al Memorial de la Batalla de l'Ebre; les dos de Ciutadans, per preservar la conciliació laboral davant la situació provocada per la covid-19 i perquè els ajuntaments puguen disposar del superàvit per a accions socials derivades de la pandèmia; les de Movem, per crear un pla de xoc per una mobilitat segura, i per la creació d'una comissió de seguiment per a la reactivació econòmica posterior a la crisi de la covid-19; la de la CUP, per atendre les necessitats de les persones i reduir les activitats econòmiques que tanquen; i la de Junts per Tortosa, per la reobertura dels CAP i consultoris.