ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 07/05/2020
L'entrada a la Fase 1, amb la recuperació del comerç, comportarà dilluns la reactivació del servei de zona blava
Després d'un mes, finalitza la gratuïtat a les línies de bus urbà municipals, i des d'aquest cap de setmana també es podrà passejar pels cementeris de Tortosa
L'entrada de les Terres de l'Ebre a la Fase 1 de la desescalada de les mesures de confinament, prevista per dilluns 11 de maig, suposarà la tornada a l'activitat de la majoria d'establiments comercials i de serveis. Per aquest motiu, a Tortosa també quedarà sense efecte l'aturada del servei de zona blava, dictada pel govern municipial coincidint amb l'inici de l'estat d'alarma, fa gairebé dos mesos.

A partir de la setmana que ve, per tant, les màquines expenedores dels tiquets de la zona blava, així com l'aplicació per a dispositius mòbils Aparcar Tortosa, entraran en funcionament a tot el municipi coincidint amb l'inici de l'obertura de les botigues, restaurants i altres activitats. D'aquesta manera es vol facilitar la rotació de vehicles al voltant de les àrees comercials de la ciutat per afavorir l'activitat als establiments. La mesura ja s'ha comunicat a la Federació de Comerç i Serveis de Tortosa i a l'associació de restauradors Platigot.

D'altra banda, dilluns finalitzarà el període de gratuïtat als viatges de les línies L2 i L3. La mesura es va implementar el 2 d'abril, coincidint amb el període de confinament més estricte, per garantir la mobilitat de les persones d'activitats considerades essencials, que eren les úniques que podien sortir al carrer en aquell moment. Posteriorment, al 9 d'abril, la gratuïtat del transport interurbà va finalitzar una vegada aixecada la restricció màxima, però l'Ajuntament de Tortosa va mantindre la mesura per als desplaçaments de les dos línies de bus urbanes municipals, la L2 i la L3. Ara, l'entrada a la Fase 1 del desconfinament, que comporta la normalització paulatina dels diferents serveis, també suposarà la finalització d'aquesta gratuïtat.

Paral·lelament, des d'aquest cap de setmana es permetran les visites als cementeris municipals de Tortosa perquè les persones que ho vulguen hi puguen passejar i visitar els difunts. Com a mesura de prevenció, però, no es permetran fins més endavant les tasques de manteniment dels nínxols o les tombes. Aquest dissabte i diumenge, el cementeri de Sant Llàtzer obrirà les portes durant els matins, de 9 a 13 h. A partir de dilluns l'horari d'obertura serà de 9 a 13 h i de 16 a 19 h tots els dies.